Corine Duchenne-Reijnierse

Managing Director bij Praxis

Mijn naam is Corine Duchenne en ik werk als Managing Director bij Praxis. Ik werk nog steeds bij Maxeda, maar ben sinds 2020 Algemeen Directeur van Praxis, een van de dochterbedrijven. Na mijn studie Economie was Mexx, een internationaal kledingbedrijf, mijn eerste werkgever. Daar heb ik tien jaar lang diverse business finance rollen gehad, waaronder als business controller in Stockholm en ben ik geëindigd als eindverantwoordelijke voor alle business control. Daarna heb ik de overstap gemaakt naar Maxeda DIY Group, een Benelux Doe-het-zelf bedrijf, waar ik ook weer gestart ben in business finance, maar later de overstap heb gemaakt naar Director HR & Communicatie. 

De thema’s communicatie en motivatie hebben mijn voornaamste interesse, maar ook het hybride werken op het hoofdkantoor was een belangrijk thema de afgelopen coronatijd. Van 2016 tot en met 2019, in mijn vorige rol, heb ik met vele andere HR-onderwerpen te maken gehad, waaronder digitalisering en structurering. Hierover heb ik in een HRtop100 podcast het een en ander gedeeld.

Benieuwd naar de podcast van Corine uit 2019? U luistert hem hier.

Marlise Mahieu

Director People, Organization and Culture bij Sunweb Group

Marlise won de Vakjuryprijs van de HRtop100 2020/2021. De jury vond haar ‘echt’ en een voorbeeldfunctie qua openheid, positiviteit en vertrouwen. “Transparantie, eerlijk en vasthoudend zijn kenmerkend aan Marlise. Haar energie en enthousiasme spatten er vanaf, ondanks dat haar bedrijf enorm is geraakt door de coronacrisis”. Dit jaar neemt zij als winnares plaats in de jury. Haar collega’s omschrijven Marlise als volgt:

Waar Marlise Mahieu binnenkomt ontstaat beweging. Marlise is een energieke, creatieve geest die lef en gezond verstand in de juiste dosis combineert. Vanaf haar 23e als ondernemer op het snijvlak van leiderschapsontwikkeling, bouwen van sterke culturen en passende processen en structuren. Het meetbaar maken van deze lastig te vatten onderwerpen drijft haar, zodat gerichte acties en creatieve interventies ingezet kunnen worden. Dit resulteert binnen Sunweb Group, waar ze alweer 4 jaar als Director POC betrokken is, inmiddels ondanks de Covid-19 crisis in een stijging van ruim 45% op E-NPS.

Benieuwd naar haar podcast van afgelopen editie? U luistert hem hier.

Albert van Wijk

Voorzitter raad van bestuur bij IJsselland Ziekenhuis

Mijn naam is Albert van Wijk. Sinds 4 jaar werk ik als bestuurder van het IJsselland Ziekenhuis. Hiervoor ben ik lid geweest van het Openbaar Ministerie. Als officier van justitie en zeker ook als bestuurder heb ik gemerkt hoe belangrijk modern werkgeverschap is. Bij modern werkgeverschap is het belangrijk dat de professional ruimte heeft voor zijn of haar eigen ontwikkeling. Dit op zowel persoonlijk als zakelijk vlak. Een professional wil goed zijn in z’n vak, maar ook gelegenheid krijgen om het werk optimaal te organiseren.

Mede-eigenaarschap en leiderschap van een professional en bestuurder gaan daarbij hand in hand. Dit zijn deels misschien open deuren, maar zijn in praktijk regelmatig moeilijk te realiseren. Daar komt nog bij dat we op grote aantallen vacatures afstevenen. Een spilfunctie bij het zoeken naar antwoorden en het verder brengen van deze kwesties bij de diverse organisaties, ligt mede en misschien wel vooral bij “de afdeling HRM”.

Ik ben zeer nieuwsgierig naar de kandidaten en hun visie op deze complexiteiten.

Erik-Jan Mares

CEO bij Zeeman textielSupers

Mijn naam is Erik-Jan Mares en ik ben sinds 2018 CEO bij Zeeman textielSupers. Mijn vorige werkgevers waren Ahold, C1000, Nutricia en Smeets & Partners.

Thema’s die ik heel belangrijk vind zijn transparantie/duurzaamheid en leiderschap. We zijn de  afgelopen jaren Zeeman transparanter en duurzamer gaan maken. Duurzaam noemen we bij Zeeman ‘zuinig’. Zuinig zijn op geld, maar met name ook op medewerkers, leveranciers, maatschappij, het milieu en op de klanten uiteraard.

Voor mij gaat leiderschap om veiligheid en vertrouwen. Over dienstbaar zijn en oprecht het beste voor hebben met iedereen binnen en buiten het bedrijf. Over het ontwikkelen van jezelf, je team en de organisatie als geheel. Maar wel met een hele sterke focus op resultaat in de context van koersvastheid en het duurzaam voortbestaan van het bedrijf.

Ik ben benieuwd hoe zuinig de kandidaten zijn op hun bedrijf, hun omgeving en hun medewerkers.

Menu