HRtop100_Kasper_Tillmann_Boels Rental

Kasper Tillmann

HR Director bij Boels Rental

Kasper Tillmann is HR Director bij Boels Rental. Wat wij op 9 september 2021 met hem bespraken? U hoort het in de podcast!

Deze podcast op Spotify luisteren? Klik hier voor de hele playlist.

Wie bent u?

Ik ben Kasper Tillmann, vader van Bob en Betty en getrouwd met Maartje. Ik ben een HR professional die de afgelopen 20 jaar internationale ervaring heeft opgedaan in nagenoeg alle HR-disciplines binnen bedrijven als Rockwool en Vodafone.

Waar werkt u?

Ik ben sinds april 2018 HR Directeur bij Boels Rental. Wij zijn met een omzet van 1.2 miljard, ruim 7.000 medewerkers en meer dan 750 vestigingen in 17 verschillende landen het op één na grootste verhuurbedrijf van Europa. Ons internationale hoofdkantoor is gevestigd in Sittard.

Welke (HR) thema’s hebben uw interesse en waarom?

Betrokkenheid en echte verbinding creëren met medewerkers op decentrale locaties
Boels is van oudsher een sterk centraal gestuurde organisatie. De familie Boels heeft tot voorkort een zeer belangrijke rol gespeeld in de verbinding binnen en met het bedrijf. De groeifase van de afgelopen 5 jaar (Boels verdubbelt ongeveer elke 5 jaar) dwingt ons om deze verbinding op een andere manier vorm te geven. De Covid-crisis heeft deze ontwikkeling nog een keer versneld. We hebben het afgelopen jaar een bedrijf in Duitsland, Polen, Tsjechië en Oostenrijk geïntegreerd terwijl contact alleen mogelijk was via digitale tools. Het belang van sterk lokaal management, voor wie de verbinding met medewerkers en klanten de allerbelangrijkste rol is, is toegenomen en veranderd.

Professionaliseren van een voortdurend net iets te snel groeiende organisatie
Onze organisatie wordt geleid door een ondernemer die in staat is zichzelf en zijn bedrijf voortdurend opnieuw uit te vinden. Hij zorgt ervoor dat de organisatie altijd in beweging is en dat hij zelf altijd weer 2 stappen vooruit is om de volgende groeifase in te leiden. Deze groei faciliteren is een uitdaging op zich, denk bijvoorbeeld aan het aantal nieuwe mensen dat we elk jaar aannemen en opleiden. Een nog grotere uitdaging is hoe we binnen deze omgeving tevens zorgen voor de noodzakelijke professionalisering die nodig is om de volgende groeifase aan te kunnen.

Verbeteren van bedrijfsresultaten door middel van vernieuwend leiderschap
Het succes van de Boels organisatie in het verleden is sterk verbonden aan een relatief klein aantal mensen die verantwoordelijk waren voor de belangrijke besluiten. Ik vind het fascinerend om te ervaren hoe het bedrijf door het klein en simpel te houden zo succesvol heeft kunnen zijn. Anderzijds maakt dit het bedrijf kwetsbaar en is het niet duurzaam om zo afhankelijk te zijn van een klein aantal mensen. De afgelopen jaren hebben we daarom volop ingezet op het toevoegen van mensen met ervaring uit andere industrieën en het ontwikkelen van eigen mensen om de afhankelijkheid te verkleinen. Het belang van vernieuwend verbindend leiderschap in deze transitie is zeer groot. De toegevoegde waarde wordt door nagenoeg alle stakeholders gezien en ervaren. Als er binnen HR een heilige graal bestaat dan is dat in mijn ogen de leider en zijn team; dit is waar alles start of stopt. Het is de belangrijkste factor voor de ontwikkeling van mensen, de ontwikkeling van de organisatie, de ontwikkeling van de relaties met klanten en de duurzaamheid van de bedrijfsresultaten.

HRtop100_podcasts_2020_Petra Brandts

Petra Brandts

Directeur HR Europe & Africa bij Ocean Network Express

Menu