Categorie 2 – Diversity & Inclusion, powered by KPMG

Finalisten

Klik op de tegels om de video’s van de finalisten te bekijken!

Niets gevonden.

Bekijk hier de visie van Categoriesponsor KPMG over Diversity & Inclusion. Aan het woord is Waseem Alkhateeb die deelt hoe het bedrijf hier naar kijkt.

Een inclusieve en diverse werkomgeving geeft iedereen, ongeacht wie ze zijn of wat zij doen voor het bedrijf, het gevoel dat ze gelijkwaardig, betrokken, gewaardeerd en ondersteund worden in ‘alle’ aspecten van het werk en de werkomgeving.

Onderzoek bewijst dat een inclusieve en diverse werkomgeving een positief effect heeft op: 1) aantrekken van divers talent 2) retentie van medewerkers, 3) innovatie vermogen en uiteindelijk 4) financieel resultaat; Kernuitdagingen voor organisaties op dit moment en voor de komende jaren.

KPMG die zich als partner vanuit de inhoud verbonden heeft aan deze categorie, heeft zelf recent de term ‘Equity’ toegevoegd. Met deze toevoeging benadrukken zij dat ze meer willen dan dat iedereen zich welkom voelt en diversiteit gezien en gewaardeerd wordt; ze willen een organisatie zijn waar ieder individu ook echt gelijke kansen heeft.

Wij zien inclusie en diversiteit als sleutel aspecten om duurzaam succesvol te zijn als organisatie. Maar dat gaat niet vanzelf. Met deze categorie willen wij daarom organisaties die voorop lopen in het creëren van een diverse, inclusieve cultuur een podium geven.

Voor deze categorie prijs toetsen wij de genomineerden dan ook op de volgende 3 criteria:

Visie

  • Heeft een heldere visie over het belang van diversiteit en inclusie voor organisaties en HR

Strategische doelen

  • Heeft D&I tot een van de strategische doelen van de organisatie gemaakt

Resultaat

  • Heeft met deze strategische doelen ook concrete resultaten bereikt