Over HR top 100

De HRtop100 is een gezamenlijk initiatief van Rvdb en HRcommunity. Het biedt een podium waarop eindverantwoordelijke HR Leiders (CHRO’s), zich laten zien. Wie is wie in de top van HR en wat is hun visie? Het gezamenlijke doel is inspiratie en inzichten delen, om het vakgebied te innoveren. Door de beste visies en best practices te belonen met een HRtop100 award, vieren we niet alleen ons mooie vak maar zetten we HR ook in de spotlight. De HRtop100 is inmiddels uitgegroeid tot de belangrijkste awardshow voor HR-leiders en wordt geraadpleegd door bedrijven en media die zoeken naar opinie en kennis over HR. De HRtop100 heeft deze status, omdat HRcommunity, die de verkiezing organiseert, een onafhankelijk initiatief is. Niet de organisatie, maar de community zelf bepaalt wie er genomineerd wordt en wint. Daarmee onderscheiden we ons van de vele andere prijzen die er zijn.

HRcommunity

Voor HRcommunity is de HRtop100 community dus onderdeel van de grotere HR community van ca. 100.000 HR professionals die zich in Nederland bij ons verzameld hebben. Door constant in gesprek te zijn met innovatieve HR leiders, weten wij wat er speelt in het vakgebied en kunnen wij actuele ontwikkelingen laten terugkomen in onze events en content. Zo zorgen wij ervoor dat onze leden precies krijgen aangeboden wat nodig is om zichzelf en het vak optimaal te ontwikkelen. De HR leiders die wij spreken krijgen in ruil voor het delen van hun visie een prachtig podium bij HRcommunity, waarmee de arbeidsmarktwaarde van zichzelf en hun werkgever een push krijgt.

Rvdb

Samen met HR Community is Rvdb in 2013 gestart met het initiatief van de HRtop100 om samen het vakgebied te innoveren. Werken kan slimmer, duurzamer en gelukkiger en de manier om dat te bereiken is via de mens. Dat is waar HR over gaat! Door best practices en visies te delen, worden vakgenoten geïnspireerd om ook aan de slag te gaan met de innovatie van het vakgebied. Uiteraard houden wij ons als organisatie van dit event maar ook in onze eigen bedrijfsvoering bezig met innovatie en visievorming op het vak. De komende jaren richt Rvdb zich op het voorleven van hun nieuwe sociale missie in hun weg naar een Social Enterprise status. In het verlengde van deze strategische koerswijziging zien zij het als een uitgelezen kans om zich dit jaar te verbinden aan een door hen geïnitieerde categorie waar het draait om het bevorderen van menselijkheid binnen de volledige keten van betrokkenen in organisaties.

Podcasts

Het hele jaar door interviewen wij eindverantwoordelijke HR-leiders over hun visie op het vak. Deze podcasts delen we via de website en vind je onder genomineerden. Na de opnames kan er gestemd worden op de favorieten.

Vakjuryprijs

Op het HRtop100 event wordt ook bekend gemaakt welke HR-leider zich een jaar lang de winnaar van de vakjuryprijs mag noemen. Winnen doet u door een inzending te doen voor nominatie en gesprekken te voeren met de vakjury.

Categorieprijzen

De categorie is een groep HR-directeuren die op thema geselecteerd zijn en een groep genomineerden vormen. Zij gaan samen de strijd aan om de Categorieprijzen te winnen op het HRtop100 event.