HR-Radio

Voorafgaand aan het HRtop100 2020 event op 18 maart 2021 gingen HR-directeuren en wetenschappers in gesprek met Glenn van der Burg over trending topics op het gebied van HR. Benieuwd naar deze gesprekken? Beluister hieronder de opnames!

Britt Breure, AFAS, Luc de Baets, Action & Dirk Stroes, EY

Velen van ons werken al een jaar thuis. Met alle voordelen is thuiswerken here to stay. Maar hoe gaan we om met het gebrek aan verbinding tussen collega’s en de leidinggevende? Hoe zit dat nu en hoe zit dat straks als de crisis voorbij is?

Mickey Spier, Securitas, Pieter Schell, Bilfinger & Arjen Swank, Effectory

Ook al heeft corona gezorgd voor veel onzekerheid op de arbeidsmarkt, de strijd om talent gaat onverminderd door. Hoe zorg je ervoor dat jouw organisatie een magneet is voor talent, wat maakt jouw organisatie een goede werkgever en hoe bouw je aan dat goed werkgeverschap?

Michel Visser, Unit4, Gerda Harskamp, ARAG & Arjen Swank, Effectory

Als je doet waar je hart sneller van gaat kloppen dat presenteer je beter, maar hoe zorg je ervoor dat de match tussen mens en hun werk klopt? Hoe zorgen we voor een goede werkbeleving en welke rol speelt HR hierin?

Caroline Tervoort, KPMG, Marlise Mahieu, Sunweb Group & Maurits Hoek, UiPath

IT is in de toekomst geen afdeling meer, maar een kill van iedereen. Medewerkers gaan zelf code schrijven om hun werk te robotiseren en daarmee wordt het een belangrijke kill voor alle medewerkers. Wat betekent dit voor organisaties, wat gebeurt er al en wat betekent dit voor HR?

Marlise Mahieu, Sunbweb Group, Liesbeth Filippini, Viva! Zorggroep & Maurits Hoek, UiPath

De nieuwe generatie medewerkers is gewend zelf het IT-roer in handen te nemen. Ze kiezen zelf hun apps, schrijven hun eigen code om hun werk te verbeteren. Wat als dat allemaal niet mag van de IT-afdeling? Hoe kan HR ruimte creëren voor digital natives?

Gemmie Hermens, ISS, Frans Kools, Staples & Jim Kleijnen, Cornerstone

Digitalisering vraagt om nieuwe skills binnen jouw organisatie. Volgens Deloitte is pas 10% van de organisaties klaar om hun medewerkers te re-skillen. Digitalisering gaat sneller dan het bijspijker of inhuren van collega’s. Hoe lost HR dit vraagstuk op?

Afiena van den Broek, Oracle, Martijn Scheen, WUR & Jim Kleijnen, Cornerstone

Digitalisering vraagt om nieuwe skills in jouw organisatie. En niet alleen digitalisering, want er gebeurt nog meer in de wereld. Volgens Deloitte is pas 10% van de organisaties klaar om hun medewerkers te re-skillen. Digitalisering gaat sneller dan het bijspijker of inhuren van collega’s. Hoe lost HR dit vraagstuk op?

Anja de Bree, Royal Flora Holland, Lucas van Wees, Universiteit van Amsterdam & Steven Hormann, Top-Employers

Werk is door de pandemie ingrijpend veranderd. Hoe de nieuwe balans tussen thuis en op kantoor werken eruit gaat zien weet niemand, maar dat we naar een meer hybride manier van werken gaan staat vast. Wat vraagt dit van het leiderschap in een organisatie, wat hebben we geleerd van de pandemie en hoe bereidt HR zich voor op het hybride werken?

Elly Ploumen, Achmea, Florien de Nijs, Exact & Dirk Stroes, EY

Velen van ons werken al een jaar thuis. Met alle voordelen is thuiswerken here to stay. Maar hoe gaan we om met het gebrek aan verbinding tussen collega’s en de leidinggevende? Hoe zit dat nu en hoe zit dat straks als de crisis voorbij is?

Menu