HRtop100 Webinars

Tijdens het HRtop100 2023 event op 23 maart 2023 gingen HR-directeuren in gesprek met Glenn van der Burg over trending topics op het gebied van HR. Benieuwd naar deze gesprekken? Bekijk hieronder de webinars!

Kirsty van der Plas van WTW, Kitty Batist van Eurocaps, Susanne Hamelink van Manpower Group

Het ziekteverzuim is flink gestegen. Maar komt dat door meer zieken? Uit onderzoek blijkt dat veel verzuim het gevolg is van financiële zorgen: Door schulden of de hoge energieprijzen. Welke rol kan een organisatie spelen bij deze zorgen van medewerkers? En hoe pak je dat aan?

Sophie Geerts – Jaspers van Lidl, Heleen Cocu van Alliander, Waseem Alkhateeb, Partner HR Transformatie bij KPMG

Ooit was HR een back-office. Op veel plekken nu getransformeerd tot een beleidsmaker, een service gerichte afdeling met veel kennis van zaken. En sterker nog, de krapte op de arbeidsmarkt heeft HR aan de bestuurstafel gekregen. Maar is het niet tijd voor een volgende stap? HR als mede-vormgever van het werk in de business. Niet meer adviseren, maar meesturen of zelfs ingrijpen. Wordt dat de volgende stap voor HR? En wat betekent dat voor de transformatie van HR zelf?

Linda Emmery van Visma, Sophie Geerts – Jaspers van Lidl, Gijs Groeneveld van OpenUp

Het brein is het belangrijke gereedschap in je werk. Maar hoeveel verstand hebben we nu van de optimale werking, training en onderhoud van je brein? Daar valt nog veel winst te behalen om collega’s beter en met meer rust te laten presteren. En om te gaan met tegenslagen in het werk en het leven. Hoe kun je daar aan bijdragen vanuit HR? Wat werkt wel en wat werkt niet?

Angelique Kruif van Lineage, Klaske de Jonge van Gemeente Utrecht, Britt Breure van AFAS

Hoe inclusief is jouw organisatie? Gender, LHBTI+, Culturele achtergrond? Er is gelukkig veel aandacht voor. Maar hoe staat het met de aandacht voor mensen met een beperking? Hoe biedt je werk aan deze grote groep mensen? Hoe start je? En wat brengt het je?

Linda Sproet van Majorel, Raymond van Hattem van Prorail, Britt Breure van AFAS

Het hybride werken is voor velen een zegen. Niet meer in de file; Niet meer lang reizen voor één afspraakje; Maar hybride werken. De mobiliteit van ons werk zorgt ook voor uitdagingen. Want wanneer zet je je werk aan en wanneer zet je het uit. De continue prikkels door mails en Whatsappjes zorgen voor stress en spanning. Hoe helpen we collega’s om werk uit te zetten? Om los te laten. Te ontspannen na een inspanning?

Britt Breure van AFAS, Anita Klaver van Enreach, Arjen Swank van Effectory

Als verandering een constante is, dan is het raar om een veranderproject te starten. Blijkbaar ben je dan te laat. Dus verandering moet van elke dag zijn. Medewerkers zien dat. Hoe zorg je ervoor dat je effectief luistert naar de ideeën en meningen van je medewerkers? Als organisatie, maar ook als manager of collega?

David Hulsenbek van Salta Groep, Ammarai van der Linde van Vandebron, Arjen Swank van Effectory

Het is je gelukt. Door goed te luisteren naar je collega’s, stromen de ideeën en verbeterplannen binnen. Hoe organiseer je dat er iets gedaan wordt met de ideeën en meningen van je medewerkers? En voorkom je dat ze nooit meer reageren, omdat jij nooit heb gereageerd?

David Hulsenbek van Salta Groep, Melanie van Hemert van DPG Media, Juliëtte Plantenga van Lepaya

HR onderwerpen zoals leren en ontwikkelen, liggen steeds vaker op de bestuurstafel. Daar worden ook andere vragen gesteld. Zoals: “Wat leveren al die trainingen eigenlijk op? Of: “Wat is de impact van onze investering in Learning and Development?” Welke bijdrage levert het aan de strategie van het bedrijf? En, wat vraagt dit van een HR afdeling?

Dorien van Drunen van MN, Bert van Dijk van Purple HRM, Carola Boer van Bol.com

Zorgen dat jouw geweldige collega’s graag bij jouw organisatie willen blijven werken, is altijd belangrijk geweest. Maar met de structureel krappe arbeidsmarkt, is het alleen maar urgenter geworden. Wat is daar voor nodig? En waar in de organisatie? Data is het nieuwe goud. Hoe kun je data gebruiken voor je retentie? En hoe kun je pragmatisch starten?

Robert Grem van Universiteit van Amsterdam, Josanne Verdonk – GSTAR Raw, Bert van Dijk – Purple HRM

Eén ding weten we zeker. Werk zal de komende jaren voor iedereen veranderen. Welke skills heb je in de komende jaren nodig? En wat heb je nu al in huis? Zo kun je bepalen wat je ontwikkel-uitdaging is. Hoe kun je data inzetten om een beeld te krijgen van nu, de toekomst en hoe jouw organisatie zich ontwikkeld?

Els Oosthoek van Topaz, Gemmie Hermens van ISS, Nicole Bouwmeester van SAP

Vrouwen verdienden in 2020 gemiddelde 13% minder dan mannen. Maar die loonkloof is er bijvoorbeeld ook met LHBTIers. Vanuit de EU gaat in 2024 een richtlijn in voor de gelijke betaling met verstrekkende gevolgen voor organisaties. Zoals vergaande transparantie over salarissen voor medewerkers en zelfs sollicitanten. Hoe gaan organisaties om met de loonkloof? Hoe zorg je voor verandering en het bijbehorende draagvlak? En wat levert het behalve rechtvaardigheid op?

Susanne Hamelink – Manpower Group, Caroline Tervoort – KPMG, Prof. Koen Dewettinck van de Vlerick Business School

Veel organisaties zijn actief aan de slag gegaan met het herontdekken van hun purpose. Gedreven door noodzaak tot verduurzaming, maatschappelijke relevantie of wens van hun medewerkers. Nu staat die ronkende purpose op papier, op je website en op mooie posters, maar zit het al in de hoofden en harten van de collega’s? Hoe zorg je ervoor dat de purpose betekenis krijgt in het dagelijkse werk van medewerkers? Hoe verwerk je het in HR activiteiten zoals Leren en Ontwikkelen? En welk effect kan dat dan hebben?

Klaske de Jonge – Gemeente Utrecht, Raymond van Hattem – Prorail, Henk Ritmeester, director Microsoft Viva

Veel HR doelen gaan over veranderen binnen het werk. Want in het werk daar gebeurt het. Of het nu inzetbaarheid, leren of presteren is. Maar hoe we werken is vaak vol van ingesleten patronen. Hoe kom je achter die patronen? En doorbreek je ze?

Willemijn van der Deijl van Mazars – Publieksprijs, Sophie Geerts – Jaspers van Lidl de winnaar van de vakprijs, Henk Ritmeester, director Microsoft Viva

De winnaars van de HR Top 100 zijn bekend! Willemijn van der Deijl van Mazars – Publieksprijs en Sophie Geerts – Jaspers van Lidl de winnaar van de vakprijs. Wat is hun visie op het HR Vak? Waar stoppen zij hun tijd en aandacht in? En waar zijn ze mee gestopt? Wat kunnen wij van hen leren?