Procedure Publieksprijs

Wat houdt de Publieksprijs in? 

Het hele jaar door nemen wij podcasts op met inspirerende HR-leiders. Deze delen wij in de community om vakgenoten te inspireren. De hele maand februari 2022 vragen wij onze luisteraars te stemmen op de podcast die zij het beste of meest inspirerend vonden. Degene met de meeste stemmen wint de felbegeerde Publieksprijs, waar veel media aandacht en een mooi podium bij horen.

Hoe kunt u zich aanmelden? 

Heeft u interesse in deelname aan de Publieksprijs? Of wilt u graag iemand daarvoor nomineren? Dat kan op de site via de knop ‘nomineren’ in het menu. Voldoet degene aan de criteria voor deelname, dan nemen wij contact op om een podcast op te nemen. Na goedkeuring van de HR-leider publiceren wij deze visie op de HRtop100 website. Hiervoor zijn de onderstaande criteria van toepassing:

  • De omvang van de organisatie is minimaal 1000 medewerkers;
  • De HR-leider heeft een eindverantwoordelijke HR-positie;
  • Alleen HR-leiders in functie worden op de site vermeld;
  • Voor HR-leiders op ad interim basis geldt dat zij in een rol en organisatie werken die voldoet aan bovengenoemde criteria.

Staat uw podcast op onze website? Dan hoeft u verder niets meer te doen en maakt u automatisch kans op de Publieksprijs. 

Procedure

Stemmen Publieksprijs

Voor de award van 2022 voor de HR-directeur van het jaar met de beste visie, vindt het stemmen plaats in de hele maand februari 2022. Dit is één maand voorafgaand aan het HRtop100 event op 8 maart 2022. Stemmen doet u door het stemformulier in te vullen dat tegen die tijd beschikbaar is op deze website. Per persoon kan slechts eenmaal gestemd worden.

Uitreiking awards 

Op 8 maart 2022, de dag van het HRtop100 event, worden de winnaar en de runner-up van de Publieksprijs bekend gemaakt.

Menu