Edu Peek

Algemeen directeur bij ISS Facility Services Nederland

Wie bent u?

Sinds oktober 2016 ben ik werkzaam bij ISS in Nederland en daarvóór heb ik bijna 20 jaar voor KLM gewerkt in diverse commerciële en operationele functies. Bij ISS Nederland heb ik mij de afgelopen jaren ingezet voor de transformatie van het business model van een schoonmaakbedrijf naar een klantgerichte workplace organisatie met het aanbieden van multi-services en transformatie op financieel – en op cultureel vlak van de organisatie.

Wat vindt u de belangrijkste taak van HR?

People & Culture (HR) draagt bij aan het succes van de organisatie door sterk leiderschap en door het faciliteren van de juiste mensen op de juiste plek met de juiste competenties en gedragingen. Bij ISS streven we naar een company of belonging, waarbij iedereen ertoe doet en zichzelf kan ontwikkelen. Verder vind ik dat People & Culture alleen maar impact kan maken als hij/zij een rol heeft aan de directietafel. De People & Culture discipline moet impact hebben en waarde toevoegen aan de business.

Waar gaat u op letten tijdens de jurygesprekken?

Ik ga vooral letten op de positie binnen het bedrijf, de toegevoegde waarde van HR, de impact van HR binnen de organisatie op proces en D&I en de innovatie die HR binnen de business weet te realiseren. En dit alles binnen de context waarin een organisatie zich bevindt.

Sophie Geerts-Jaspers

CHRO bij Lidl Nederland

Wie bent u?

Sophie Geerts-Jaspers, moeder van twee (Matthijs 9 jaar en Sarah 6 jaar). Na mijn studie Strategic Management aan de Universiteit van Tilburg ben ik als Management trainee gestart bij Lidl Nederland. In zowel Nederland als Duitsland heb ik diverse verkoopfuncties doorlopen. In 2016 heb ik de stap gemaakt naar HR. In de functie als HR-directeur en tevens statutair bestuurder ben ik elke dag met mijn team verantwoordelijk voor het welzijn van onze 21.000 medewerkers.

Wat vindt u de belangrijkste taak van HR?

De belangrijkste HR taak is het creëren van een werkomgeving waarin de medewerker het beste uit zichzelf kan halen en hierdoor kan bijdragen aan het succes van de organisatie.

Waar gaat u op letten tijdens de jurygesprekken?

De focus zal met name vanuit mijn kant gericht zijn op wat de bijdrage vanuit HR is geweest voor de rest van de organisatie, de toekomstvisie op HR en de omgevingsfactoren waarin HR opereert. Verder ben ik vooral ook benieuwd naar het individu en wat deze persoon beweegt om elke dag HR in zijn of haar bedrijf een stukje beter te maken.

Ineke Kooistra

CEO bij Circle8Group

Wie bent u?

Ik ben Ineke Kooistra en sinds augustus 2023 CEO van de Zwitserse Circle8Group, een toonaangevende internationale HR-technologiegroep met een omzet van 1,2 miljard euro in 2024. Ik ben verantwoordelijk voor de groeistrategie van het bedrijf, gericht op het versterken van bestaande bedrijfsonderdelen en de internationale M&A strategie . Hiervoor was ik tien jaar CEO van The Works de holding achter bedrijven zoals YoungCapital. Daarnaast getrouwd met Jan en moeder van Rik (25) en Babet (21). In mijn vrije tijd ben ik een fervent hardloper en als het even kan te vinden in de bergen om te skiën of te hiken. Mijn motto: “Compassion, kindness, patience, humility, and calmness will always help you take a step forward”

Wat vindt u de belangrijkste taak van HR?

Wil je als bedrijf mensen laten instromen of sterker maken, dan ligt er binnen HR een super mooie taak om het voortouw te nemen om de vibe en/of energie in de organisatie op scherp te zetten. Dit kan op ontzettend veel manieren. Binnen HR moet je altijd met de blik op de toekomst gericht zijn. Wat is nodig voor de verschillende profielen en de verschillende generaties in het bedrijf en de nieuwe generatie die binnen 5 jaar gaan instromen. Ik ervaar dat HR binnen veel bedrijven zo strak op processen zit te sturen terwijl de vraag zou moeten zijn: wat kan ik bijdragen om dit bedrijf of organisatie gewoon ontzettend mooi en misschien wel “cool” te maken.

Waar gaat u op letten tijdens de jurygesprekken?

Ik vind een CHRO/HR Director een ongelofelijke belangrijke rol in een organisatie en een plek in een directie is geen vraag meer, maar een must. Wat doe je in jouw bedrijf om de vibe erin te houden, wat zijn de kleine dingen die jij kan betekenen in jouw rol om mensen met plezier naar het werk te laten gaan. Hoe creatief of hoe innoverend ben je zelf? Waaruit blijkt dat. Kortom, ik let op verrassende of vernieuwende ideeën; gedachtes die andere HR-directeuren weer inspireren om dit vak elke dag een beetje mooier te maken.