Floor Rink

Hoogleraar Organisatiegedrag bij Rijksuniversiteit Groningen

Floor Rink is hoogleraar Organisatiegedrag bij de vakgroep HR aan de Faculteit Economie en Bedrijfskunde in Groningen, met als opdracht economische en organisatievraagstukken te verklaren aan de hand van psychologische theorieën.
Er zijn een aantal specifieke HR-thema’s waar Floor haar voorkeur naar uitgaat: ¨Mijn centrale onderzoeksthema’s richten zich op HR-situaties waarin intra- en intergroepsrelaties een rol spelen, zoals reacties op diversiteit, ethische besluitvorming & governance en effecten van statusverschillen op coöperatie.¨

Floor Rink is in 2019 tijdens de HRtop100 verkozen tot de wetenschapper van het jaar.

Bent u benieuwd naar haar visie? Beluister de podcast dan hier.

Ad van Beek

Hoofd HRM bij het IJsselland Ziekenhuis

Na 12 jaar bij Movares, een groot advies- en ingenieursbureau, te hebben gewerkt, heeft Ad van Beek een bewuste keuze gemaakt voor de zorg. In 2019 heeft hij de overstap gemaakt naar het IJsselland Ziekenhuis, waar hij werkzaam is als Hoofd HRM: “Naast de maatschappelijke relevantie, spreken mij de complexiteit van de organisatie en de vele politieke, maatschappelijke en bedrijfskundige uitdagingen in de zorg aan”, aldus Ad.

Ad heeft vorig jaar de award de vakjury award gewonnen: “Ik denk dat het ontzettend belangrijk is dat HR erkenning krijgt voor het vakgebied. HR is een ontzettend inspirerend en gaaf vak. We hebben namelijk verstand van mensen in organisaties en dat voegt heel veel waarde toe”. Met name de zorg verdient de beste HR kwaliteiten. Er is veel “achterstallig onderhoud” en onhandigheid in de wijze waarop met mensen wordt omgegaan.

Bent u benieuwd naar zijn visie? Beluister de podcast dan hier.

Ineke Kooistra

CEO bij YoungCapital

Ineke Kooistra is sinds januari 2013 CEO van YoungCapital. Haar carrière in de uitzendbranche begon bij onder meer Unique en Adecco. Als twintiger begon Ineke met leiding geven. Niet veel later werd ze beloond met de functie van directeur specialties bij Adecco. Twee jaar later hengelden YoungCapital-oprichters Hugo de Koning, Bram Bosveld en Rogier Thewessen de ervaren Kooistra binnen.

Bij haar ligt nu de opdracht om de snelle groei van YoungCapital, inclusief buitenlandse expansie, in goede banen te leiden. Ineke mag dan aan het roer staan van een miljoenenbedrijf, in haar stijl van leidinggeven is zij heel open en benaderbaar. Ineke: “Ik stel me graag faciliterend op richting mijn medewerkers. Vertel mij maar waar ik jou mee kan helpen!”