HRtop100_podcasts_2019_Ad van Beek

Ad van Beek

HR manager bij Elkerliek Ziekenhuis te Helmond

Ten tijde van deze podcast opname was Ad van Beek hoofd HRM bij IJsselland Ziekenhuis.

Hiervoor heeft hij twaalf jaar bij Advies- en Ingenieursbureau Movares Nederland gewerkt. We spraken hem over zijn visie op het HR-vak. Je hoort het in de podcast! Nu al iets meer weten over waar Ad zich mee bezighoudt? Dit zijn de HR-thema’s waar zijn specifieke interesse naar uitgaat:

‘Wat ik trof binnen het IJsselland was toch een beetje Jurassic Park op het gebied van HR. Heel veel nog in de kinderschoenen en heel veel administratieve, logistieke en handmatige processen. Daar win je de oorlog niet mee!

Dus ik begin bij de basis. Het opbouwen van een professioneel HR-team en sterk inzetten op automatisering en digitalisering. HR moet weer zichtbaar worden en vooral waarde gaan toevoegen. Als HR-verantwoordelijke bij de Raad van Bestuur zet ik vooral in op het vergroten van de veranderkracht van het ziekenhuis. Er gebeurt heel veel in de zorg en betaalbaarheid en beheersbaarheid zijn steeds belangrijker. Evenals de sterke technologische ontwikkelingen in de zorg en de politieke, maatschappelijke bewegingen. De zorg is gewoon een super complexe, gave, intrigerende en uitdagende wereld. Maar die veranderkracht organiseren, is een uitdaging in een wereld die leeft van de ad-hocoplossingen en het brandjes blussen. Daar ligt dan ook mijn rol. Dat zijn dus thema’s als leiderschap, groei en ontwikkeling, binden, boeien en behouden, en het vergroten van de voorspelbaarheid. Strategische personeelsplanning dus.’

Deze podcast op spotify luisteren? Klik hier voor de hele playlist.