HRtop100_podcasts_2019_Margreet_Fleurkens

Margreet Fleurkens

Head of HR BeNeLux bij Rituals

Ten tijde van deze podcast opname was Margreet Fleurkens Head of HR NL bij Nespresso Nederland. We spraken haar over haar visie op het HR-vak. Je hoort het in de podcast!

Nu al iets meer weten waar Margreet zich mee bezighoudt? Dit zijn de HR-thema’s waar haar specifieke interesse naar uitgaat:

´Ik interesseer me erg voor de HR-thema’s die te maken hebben met transformatie en verandering, werken in een wereld die elke dag beweegt. Het gaat dan bijvoorbeeld over de impact die verandering op mensen heeft en hoe je hen en de organisatie hierin kunt begeleiden. Hierbij komen thema’s kijken als learning agility en veranderend leiderschap.

Daarnaast vind ik cultuur erg interessant. Hoe wordt een bedrijfscultuur gevormd en welke invloed heb je hier (wel of niet) op vanuit een HR-perspectief? Hoe zorg je ervoor dat datgene dat je naar klanten uitstraalt en waar je merk voor staat, ook gereflecteerd wordt in de manier waarop je met elkaar omgaat, hoe je intern georganiseerd bent? Maar bijvoorbeeld ook wie je aanneemt en hoe je medewerkers ontwikkelt.’

Deze podcast op spotify luisteren? Klik hier voor de hele playlist.

Petra Brandts

Petra Brandts

Directeur Human Resources Europe & Africa bij Ocean Network Express