Gemmie Hermens

People & Culture Director bij ISS Nederland

Bekijk hier de inzending van Gemmie Hermens voor de Categorieprijs D&I:

Wie bent u?

Gemmie Hermens, geboren op 21 mei 1966 te Nijmegen. Getrouwd met mijn schoolliefde Edwin Jansen. We hebben twee kinderen: Maarten van 19 jaar en Anne van 21 jaar en wonen sinds 1995 in Amsterdam. Ik ben dol op Italië en Italiaans eten en hebben wij al jaren een abonnement op de Nederlandse Opera. Ik hou van wandelen in Amsterdam (niet winkelen!) en bezoek ik tweemaal per week de sportschool. Ook heb ik binnen het HR-domein een zwak voor data. De kunst is om data om te zetten in informatie en hierop te sturen en beleid te ontwikkelen.
Sinds 2016 ben ik lid van de raad van toezicht van BNNVARA.

Ik heb Nederlands Recht gestudeerd. Hoofdvakken: Gezondheidsrecht, Arbeidsrecht en Bestuursrecht. Ik volgde de studie in deeltijd in de avonduren Destijds werkte ik als Verpleegkundige op de afdeling Neurochirurgie van het Radboud Ziekenhuis. Na mijn afstuderen ben ik bij het CNV begonnen als beleidsmedewerker arbeidsvoorwaarden voor de Zorgsector. Ja ik heb op de barricade gestaan tijdens de acties in de Zorg eind jaren negentig. De drijfveer voor mij studie ligt in rechtvaardigheid. De Zorgsector werd kapot bezuinigd en als Verpleegkundige kon je je werk niet goed meer doen. Ik wilde dus met mijn rechtenstudie iets betekenen voor de beroepsgroep. Dat was ook wel de achtergrond van mijn start bij het CNV: “iets betekenen en opkomen voor de ander die dat minder goed zelf kan doen”.
In 2004 werd ik HR-directeur bij Telegraaf Media Groep. Daar heb ik 10 jaar gewerkt en heel veel geleerd op het HR-gebied. Na 6 jaar fashion retail wilde ik mijzelf verbreden in een internationale setting en ben ik in 2019 bij ISS begonnen als People & Culture Director. Ik heb een topteam van hoog niveau, waarbij ik niet onvermeld wil laten de afdeling D&I echt een pareltje is!

Wat heeft u met het thema Diversiteit & Inclusiviteit?

Binnen ISS voegen wij de “B” hieraan toe. De “B” staat voor belonging. We willen toegroeien naar een organisatie waarbij iedereen erbij hoort. “Be who you are, Become what you want, Be part of something bigger.” Daar werken we dagdagelijks hard aan.
Persoonlijk koppel ik DIB ook aan gelijkheid en rechtvaardigheid. Dat laatste is mij vanuit huis met de paplepel ingegoten. En vanuit leiderschapsperspectief denk ik aan authentiek leiderschap. Geef iedereen een kans om te werken, een kans om te leren (en fouten te maken) en een kans om te groeien. En maak geen onderscheid. Waarbij ik niet onvermeld wil laten dat ik vind dat iedereen ook een eigen verantwoordelijkheid heeft om kansen te grijpen. Intrinsieke motivatie is hierbij cruciaal. Als je iets echt wilt, dan kan het en daar kunnen wij als ISS een bijdrage aan leveren.