Aron Strengholt

HR Manager bij Ziengs en Scapino

Gedwongen door beperkte financiële middelen gaat Aron Strengholt, die HR eindverantwoordelijk is bij winkelketens Ziengs en Scapino, op zoek naar creatieve oplossingen om zijn HR ambities waar te maken. Wat die oplossingen zijn, beluister je in deze podcast, opgenomen op 10 januari 2024. Deze aflevering hoort bij de categorie Empowering Human Experience.

Deze podcast op Spotify luisteren? Klik ⁠⁠hier⁠⁠ voor de hele playlist.

Wie bent u?

Mijn naam is Aron Strengholt, 31 jaar en woonachtig in Groningen met mijn vriendin en onze kleine man van 6 maanden oud. In Groningen heb ik HRM gestudeerd aan de RUG en ben ik verhuisd naar Amersfoort om voor EY (voormalig Ernst & Young) te gaan werken. Na 3 jaar zijn wij weer teruggekeerd naar het Noorden en ben ik na een jaartje gewerkte te hebben bij het familiebedrijf Royal Wagenborg bij Ziengs & Scapino aan de slag gegaan als HR Manager met een duidelijke opdracht: zet het HR-beleid neer met een nieuw HR team voor onze beide organisaties. Een erg mooie uitdaging die we met z’n allen zijn aangegaan. Als ik nu terugkijk dan was het een hele bijzondere, intensieve reis. Een reis die ik tot nu toe voor geen goud had willen missen en een reis die nog steeds onderweg is.
Naast het werk vind ik het leuk om hard te lopen (lange afstanden), lekker op wintersport te gaan en voetbal ik in de Hoofdklasse.

Waar werkt u?

Ziengs en Scapino, een organisatie van om en nabij 3500 medewerkers met zo’n 260 winkels door heel Nederland. Het is een familiebedrijf met een zeer sterke ondernemers-/handelsgeest, waarbij jonge mensen kansen en verantwoordelijkheden krijgen. Op die manier wordt er iedere dag, zowel in de winkels, als op het servicekantoor, alles aan gedaan om het vandaag een beetje beter te krijgen dan gisteren. En met die gedachte is Human Experiences het vertrekpunt.

Welke HR-thema’s vindt u belangrijk?

Collega’s meenemen in het verhaal is heel belangrijk, maar nog belangrijker is dat ieder een rol kan spelen in het verhaal. Daarom, denk ik, dat het geen zin heeft om te zeggen hoe iemand iets moet doen. Laat ze het gewoon doen en laat je verrassen. Een ieder is anders, creatiever of juist analytischer. Op deze werkwijze krijg je vaak verrassende uitkomsten, iets wat goed is voor de organisatie en de teams. Op deze manier stel je de werknemer onbewust in staat om te werken aan haar/zijn autonomie en bouw je enorm aan je creativiteit binnen het bedrijf. Bij ons worden (vooral ook) jonge collega’s in staat gesteld om impact te maken op een project of beleidsstuk. Zo komt het meer dan eens voor dat er goede ideeën aangedragen worden die binnen no-time geïmplementeerd worden. Voor de betrokken collega’s zijn dit mooie ervaringen om met elkaar mee te kunnen maken.

Bert Roelofs

Bert Roelofs

CHRO mens, leiderschap en inclusiviteit bij Rivas Zorggroep

Menu