Meike Salvadó

Meike Salvadó

Chief People Officer bij Van Oord

Meike Salvadó was tijdens het opnemen van de podcast CHRO bij Royal HaskoningDHV, per 1 november 2022 is zij Chief People Officer (CPO) bij Van Oord. Op 29 augustus 2022 vertelde zij onder andere dat het bieden van psychologische veiligheid nodig is om Diversiteit & Inclusie binnen een organisatie tot haar recht te laten komen. Benieuwd naar wat wij nog meer met haar bespraken? U hoort het in de podcast!

Deze podcast op Spotify luisteren? Klik hier voor de hele playlist.

Wie bent u?

Ik ben moeder van 3 kinderen, en geniet ervan tijd met mijn gezin door te brengen. Ik hou van sporten, en ga ‘t liefst elke dag een rondje hardlopen. Thuis spreken we Nederlands en Spaans (mijn man komt uit Guatemala) en eten we in ’t weekend pannenkoeken voor ontbijt. Ik heb een achtergrond in Civiele Techniek en meer dan 20 jaar ervaring in commerciële, strategische en HR functies. Ik heb in verschillende landen in Europa, Azië en in Amerika gewoond, leer dan altijd graag de taal van het land om zo de mensen en de cultuur beter te kunnen begrijpen.

Waar werkt u?

Ik werkte tot november 2022 als CHRO bij Royal HaskoningDHV, een onafhankelijk bureau dat 140 jaar advies-en ingenieurskennis integreert met digitale technologie en software-oplossingen, met circa 6.000 medewerkers, verspreid over kantoren in meer dan 25 landen wereldwijd. Royal HaskoningDHV werkt samen met klanten aan toekomstbestendige oplossingen voor een betere leefomgeving en de transitie naar een slimme, duurzame operatie, vanuit de missie ‘Enhancing Society Together’. 

Sinds november 2022 werk ik als Chief People Officer (CPO) bij Van Oord, een Nederlands bedrijf dat zich bezig houdt met het uitvoeren van slimme, duurzame oplossingen die bijdragen aan een betere wereld voor toekomstige generaties. Met projecten in meer dan 35 landen wereldwijd en is een van de grootste baggermaatschappijen van de wereld. De belangrijkste activiteiten van Van Oord DMC zijn off-shore windparken, landaanwinning, de aanleg en het onderhoud van havens en vaarwegen en het beschermen van kusten en oevers.

Welke (HR) thema’s hebben uw interesse en waarom?

HR thema’s die mij in het bijzonder interesseren en waar ik mij vol passie voor inzet zijn: het creëren van een inclusieve werkomgeving en het bevorderen van diversiteit, het veranderen van cultuur en gedrag in de organisatie, leiderschapsontwikkeling en het creëren en stimuleren van een cultuur van continu leren en ontwikkeling. Dit zijn onderwerpen waarmee ik het meeste impact kan maken aangezien ze van groot belang zijn voor het behalen van de bedrijfsdoelstellingen.