Erwin Rengers

Global Chief Human Resources Officer bij Hyva

CHRO bij Hyva, Erwin Rengers is zowel verantwoordelijk voor HR als voor Marketing: “HR en Marketing hebben veel raakvlak, zeker als je kijkt naar de activiteiten zoals communicatie die extern zowel voor klanten als voor je employer branding is.” Deze aflevering, opgenomen op 3 oktober 2023, hoort bij de categorie Future Workforce.

Deze podcast op Spotify luisteren? Klik ⁠hier⁠ voor de hele playlist.

Wie bent u?

Mijn naam is Erwin Rengers en ik heb de afgelopen drie decennia in leidinggevende functies in HR gewerkt, onder andere bij Heinz, Steinhoff en TE Connectivity. Ik ben in Nederland geboren, getrouwd en gezegend met een dochter van twaalf en een golden retriever, die het leven druk en spannend houden. Als ik niet werk, breng ik tijd door met familie of vrienden, want ik heb altijd geprobeerd mijn leven in balans te houden, ook al werk ik lange dagen. Als ik vrije tijd heb, richt ik me op kwaliteit. Voor mij gaat het niet om het aantal uren, maar om de kwaliteit van die uren.

Waar werkt u?

Sinds 2 jaar ben ik Global Chief Human Resources en Marketing & Communications Officer bij Hyva in Nederland. In iets minder dan 45 jaar is Hyva uitgegroeid tot een internationaal concern met bijna 4.000 medewerkers.

Toen ik twee jaar geleden begon als CHRO van Hyva, trof ik een bedrijf uit zijn kracht. Sinds de oprichting door Jaap Vaandrager in Alphen aan de Rijn in 1979 is Hyva – de naam is een samentrekking van ‘hydrauliek’ en ‘Vaandrager’ – geografisch stormachtig gegroeid. Aanvankelijk richtte het bedrijf zich op de productie van ‘front end’ hydraulische telescoopcilinders die worden gebruikt voor het ‘kiepen’ (heffen, kantelen en lossen) van kippers op vrachtwagens. Telescopische cilinders vormen nog steeds het hart van het bedrijf – we zijn wereldwijd marktleider, met een aandeel van meer dan 40 procent. In de loop der jaren is het portfolio uitgebreid met verschillende producten, waaronder systemen voor het verwerken van containers (haak- en portaalarmsystemen), laadkranen (vast en mobiel) en afvalverwerkingsapparatuur met aanvullende transportoplossingen zoals horizontale laad- en losvloeren en afdeksystemen. Hyva is nu actief in meer dan 110 landen, met productiefaciliteiten verspreid over China, India, Brazilië en Europa. Momenteel transformeren we naar een nieuw bedrijfsmodel. De nadruk verschuift van de landenorganisaties naar drie wereldwijd verticaal geïntegreerde business units: Componenten (met cilinders als belangrijkste productgroep), Kranen en Recycling (containerhandling en afvalverwerking) om onze klanten zo goed mogelijk van dienst te zijn. De ondersteunende diensten zullen worden gecentraliseerd en hun activiteiten en processen zullen worden gestandaardiseerd en geprofessionaliseerd, zoals Financiën, IT en HR.

Wat maakt Future Ready Workforce een belangrijk thema?

Tijdens mijn hele carrière heb ik altijd gestreefd naar verbetering, innovatie en verandering. Het verzamelen en analyseren van gegevens om het grotere plaatje te schetsen en belangrijke beslissingen te ondersteunen, is fundamenteel……het lezen en het sturen van het bedrijf.

Ik geloof in het zetten van een stap extra en het stimuleren van passie en energie in alles wat je doet. Ik zeg altijd dat er altijd een oplossing is voor een probleem en maak dingen niet te ingewikkeld. We verkopen tenslotte gewoon cilinders en kranen. Wees open en eerlijk, respecteer anderen en “behandel anderen zoals je zelf behandeld wilt worden”, zoals mijn oma altijd zei – eenvoudige waarden in het leven.

Het bedrijf dienen en al mijn best doen voor onze mensen voor verdere groei is de drijfveer. We zijn verantwoordelijk voor 4.000 werknemers en hun gezinnen. Het uiteindelijke doel is om succesvol te zijn voor onze werknemers en klanten – dat is het.