HRtop100 - Alrik Boonstra - Jumbo & La Place

Alrik Boonstra

Global SVP Human Resources bij Irdeto

Ten tijde van deze podcast opname was Alrik Boonstra Executive Director HR bij Jumbo & La Place. Wat wij op 6 september 2021 met hem bespraken? U hoort het in de podcast!

Deze podcast op Spotify luisteren? Klik hier voor de hele playlist.

Wie bent u?

Ik ben Alrik Boonstra, 51 jaar getruwd met Ester en trotse vader van drie geweldige tieners: Sarah, Jonas en Linde. Ik heb een enorme passie voor mensen, wat hen drijft en motiveert. Ik geloof in de kracht van authentieke mensen die goed samenwerken en accepteren dat niemand perfect is, maar dat we het samen wel zijn.

Waar werkt u?

Ik werk bij Jumbo en La Place, een snelgroeiend familiebedrijf met inmiddels meer dan 100.000 collega’s die samen alles doen om boodschappen doen leuk te maken.

Welke (HR) thema’s hebben uw interesse en waarom?

De breedte van het hele vakgebied vind ik het meest boeiende aan HR. Van HR operations en analytics tot topteam ontwikkeling. HR is zo goed als de uitvoering op de vloer. Bij Jumbo streven we ernaar om alles, dus ook HR, elke dag een beetje beter te doen. Momenteel zijn we binnen Jumbo en La Place bezig om te bouwen aan onze unieke cultuur. Een cultuur die gegrondvest is in het DNA van ons familiebedrijf (Samen, Ondernemen, Winnen), maar tegelijkertijd door de groei en omvang van ons bedrijf in ontwikkeling is. Centraal daarbij staat: hoe worden we groter, zonder corporate te worden? Daarnaast proberen we iedere dag leiders te ontwikkelen die de dagelijkse dilemma’s samen met hun teams weten te overstijgen. En daarin het beste van ieder individu naar boven halen, op welk niveau in de organisatie ook. Als laatste leveren we met HR een bijdrage aan de boeiende opdracht om mee te werken aan het veranderen van een ‘traditioneel’ retail bedrijf naar een cross functioneel werkende, niet hiërarchische en besluitende technologie-organisatie. Dat vraagt een brede blik op de business en een vertaling naar HR-strategie en instrumenten; van flexibel belonen tot agile werken en het neerzetten van sterke development teams en alles daartussen.