HRtop100_Heleen Herbert_Heijmans

Heleen Herbert

CCO & CHRO bij Heijmans

Heleen Herbert is CCO & CHRO bij Heijmans. Wat wij op 2 september 2021 met haar bespraken? U hoort het in de podcast!

Deze podcast op Spotify luisteren? Klik hier voor de hele playlist.

Wie bent u? 

Ik ben Heleen Herbert. Ik ben 48 jaar en woon in Utrecht. Ik koos 30 jaar geleden voor een studie Technische Bedrijfskunde en dat zegt vooral iets over mijn brede belangstelling en generalistische inslag. Ik geniet van het laveren tussen droom en daad: het geeft me energie om grootse doelen te stellen en ik haal voldoening uit de eerste stappen op weg daar naartoe. En daar is meer dan voldoende ruimte voor in mijn werkende leven. Daar vervul ik namelijk een mooie dubbelrol als Chief Commercial Officer én HR directeur. Maar ik ben ook volop actief op andere terreinen: bijvoorbeeld als toezichthouder, in de politiek-bestuurlijke omgeving, als bestuurslid van culturele organisaties en goede doelen en als mentor van scholieren. In mijn vrije tijd ga ik vaak naar het theater en zing ik met veel plezier in een black American gospel koor. 

Waar werkt u?

Ik werk bij Heijmans, een beursgenoteerd bedrijf dat actief is in de gebouwde omgeving in Nederland. Wij ontwikkelen, bouwen, installeren en onderhouden. Op die manier geven we vorm aan de contouren van morgen. Daarbij hebben we volop te maken met allerlei maatschappelijke opgaven: de energietransitie, de route naar een circulaire economie, de roep om betaalbare huisvesting, de uitdagingen op gebied van klimaatadaptatie en biodiversiteit, en ga zo maar door. Dat maakt ons werk relevant én uitdagend. We geloven erin dat we door de ogen van de gebruikers moeten kijken om te bepalen wat kwalitatief goede oplossingen zijn. Zij moeten een prettig leven kunnen leiden. Of zoals we het in onze strategie hebben beschreven: wij zijn de Makers van de Gezonde Leefomgeving. Die ambitie motiveert mij elke dag!

Welke (HR) thema’s hebben uw interesse en waarom? 

Ik ben vooral geïnteresseerd in Strategie & Organisatie. Wat is er nodig om succesvol te kunnen zijn? Hoe kunnen we onze organisatie zó inrichten dat het logisch wordt om aan onze strategische doelen te werken? En hoe zorgen we ervoor dat iedere collega weet hoe hij of zij kan bijdragen? En ook voelt dat die bijdrage belangrijk is en dus niet gemist kan worden. Wat je doet, doet ertoe! Dat is voor mij een wezenlijke basis voor zingevend werk en wederkerige werkrelaties. En het nodigt uit om vragen aan elkaar te stellen (‘Wat heb je van mij nodig?’) en je eigen expertise aan te bieden in de vorm van voorstellen (‘als we het nou eens zo proberen’). Wat mij betreft is dat de manier om elkaar tot grote hoogten te brengen, om de verschillen tussen collega’s optimaal te benutten en samen meer impact te hebben. Dat raakt onder andere aan thema’s als Leiderschap, meesterschap over het eigen vak, het uitdragen van Visie en het creëren van Betrokkenheid en Trots. Op die manier werken we niet alleen aan de Gezonde Leefomgeving, maar ook aan een Gezonde Werkomgeving. 

Menu