Britta Sluis

General Manager bij FIFPRO

Bekijk hier de inzending van Britta Sluis voor de Categorieprijs D&I:

Wie bent u?

Ik ben Britta Sluis en woon in Badhoevedorp met mijn zoon en dochter. Een aantal dagen per week is mijn partner Matthijs er ook of ben ik soms bij hem in IJsselstein waar hij woont met zijn dochter. We vieren de vakanties en feestdagen met zijn vijven en in deze samenstelling is iedereen blij. Verder sport ik regelmatig en heb ik de laatste jaren weer pianoles wat me veel plezier en energie geeft.

Mijn loopbaan ben ik begonnen met het organiseren van buitenlandse events en heeft zich later ontwikkeld naar leidinggevende binnen het Communicatie- en Marketingvakgebied in diverse corporates. Sinds 2019 werk ik als General Manager bij FIFPRO, een internationale vakbond die opkomt voor de rechten van professionele voetballers (m/v). FIFPRO is een vereniging met 65 verschillende “member unions” in dito landen waarbij we ruim 60.000 spelers vertegenwoordigen. Het is een complexe organisatie met diverse stakeholders en heeft veel aspecten van een mensenrechtenorganisatie. En dat is nodig in de voetbalwereld: contracten worden door clubs niet altijd gerespecteerd en het gebeurt vaak dat salarissen niet betaald worden. Denk overigens ook aan bijv. social abuse, matchfixing en seksuele intimidatie waar spelers mee te maken krijgen. Mijn focus lag de afgelopen jaren op het bouwen en professionaliseren van de diverse teams en de organisatie op ons hoofdkantoor in Hoofddorp.

Wat heeft u met het thema Diversiteit & Inclusiviteit?

Tijdens mijn periode bij Schiphol werkten we hard aan de ontwikkeling van een High Performance Organisation. Dit heeft veel overlap met werken aan Equity, Diversity & Inclusion. Eigenlijk gaan beide over goed leiderschap. Als je als organisatie een fijne plek kan bieden waar mensen zich thuis voelen en vrij om te zeggen waar ze voor staan heb je al een veel grotere kans op betere resultaten.
ED&I kan met name in de sport veel aandacht gebruiken omdat de sportwereld zeker nog niet de diversiteit van de internationale samenleving vertegenwoordigt. Terwijl juist sport kan zorgen voor een verbinding tussen allerlei verschillende mensen. Binnen FIFPRO hebben we de EDI Academy opgericht waarbij we de afgelopen jaren steeds meer leren over dit onderwerp en we ook daadwerkelijk stappen zetten en ik ben ervan overtuigd dat dit FIFPRO maar ook de sport socialer, eerlijker en beter maakt.