HRtop100_Paul Stallenberg_Zuyd Hogeschool

Paul Stallenberg

Directeur HR bij Zuyd Hogeschool

Paul Stallenberg is Directeur HR bij Zuyd Hogeschool. Wat wij op 25 augustus 2021 met hem bespraken? U hoort het in de podcast!

Deze podcast op Spotify luisteren? Klik hier voor de hele playlist.

Wie bent u?

Ik ben Paul Stallenberg, directeur HR bij Zuyd Hogeschool. Ik ben 34 jaar getrouwd met Judith en we hebben samen twee, inmiddels volwassen dochters. Ik heb mijn hbo-opleiding gevolgd op de HEAO (een voorloper van Zuyd) en heb als laatste stap in het formele leren een aantal jaren geleden een master in verandermanagement gevolgd bij SIOO. Naast mijn baan bij Zuyd, ben ik voorzitter van een raad van Commissarissen bij een woningcorporatie en zit ik in besturen en commissies. Mijn hele loopbaan heb ik tijd en energie gestoken in activiteiten die over de grenzen van mijn eigen organisatie heen gaan omdat je zo je blik kunt blijven verruimen. Mijn vakmatige interesses lopen gelijk op met thema’s die we bij Zuyd nu vormgeven. Voor mij geldt hierbij: Geef me een baan die ik leuk vind en ik hoef nooit meer te werken.

Waar werkt u?

Ik ben werkzaam bij Zuyd Hogeschool, een ambitieuze hogeschool in het hart van Europa met drie kernactiviteiten: onderwijs voor studenten, onderzoek voor bedrijven en instellingen, en trainingen en opleidingen voor professionals. Sinds jaar en dag staan diverse opleidingen van ons in de top van de keuzegidsen. Wij zijn ervan overtuigd dat het in de 21e eeuw niet alleen om kennis gaat, maar ook om het vermogen die kennis in praktijk toe te passen.

Persoonlijk werk ik sinds 2009 bij Zuyd. De eerste jaren hebben we geïnvesteerd in het op orde krijgen van de basis bij HR. Je beheerprocessen moeten op orde zijn voordat je in een organisatie kunt doorpakken op strategische ontwikkelingen. De juiste mensen op de juiste plek, nu en in de toekomst is de basis onder onze strategische personeelsplanning. HR heeft een belangrijke plek in onze organisatie opgebouwd waar het gaat om de realisatie van onze strategische doelen met mensen; we zijn een mensenbedrijf. Onze dienst HR wordt door nieuwe collega’s vaak omschreven als een warme deken waar mensen aandacht en collegialiteit ervaren, waar mensen zich kunnen ontwikkelen en doorgroeien. En een dienst die de HR-rollen van beleidsontwikkeling, advisering en ondersteuning én control professioneel samenbrengt. Met hart voor mensen en onderlinge relaties en met vakkundige adviezen die rekening houden met de diverse belangen.

Welke (HR) thema’s hebben uw interesse en waarom?

Als dienst HR in deze hogeschool hebben we momenteel speerpunten op het gebied van organisatie-ontwikkeling, teamontwikkeling en mensontwikkeling. Organisatie-ontwikkeling waar het gaat om betaalbaar en organiseerbaar onderwijs. Teamontwikkeling omdat mensen de ambitie moeten waarmaken in een team dat in toenemende mate zelf-organiserend kan en mag zijn. Lesgeven doe je alleen, onderwijs verzorg je samen is ons credo. Dat vergt ook dat mensen zich blijven ontwikkelen en duurzaam inzetbaar zijn. Voor professionalisering is tijd en geld vrijgemaakt bij iedere medewerker. We hebben daarom prioriteit gegeven aan Human Resources Development (HRD). Leiderschap is hierbij een speerpunt waarbij we een ontwikkelingsreis samenstellen voor alle leidinggevenden, maar ook aandacht hebben voor persoonlijk leiderschap van alle medewerkers. We doen een beroep op eigen verantwoordelijkheid en geven daarbij persoonlijke aandacht. Onze medewerkers zijn betrokken en bevlogen, waarderen hun leidinggevenden en bevelen Zuyd aan als werkgever (NPS). Dit alles blijkt uit ons meest recente medewerkersonderzoek.