HRtop100_Marlies Knijnenberg_HDI

Marlies Knijnenberg

Head of HR bij HDI

Marlies Knijnenberg is Head of HR bij HDI. Wat wij op 23 augustus 2021 met haar bespraken? U hoort het in de podcast!

Deze podcast op Spotify luisteren? Klik hier voor de hele playlist.

Wie bent u?

Mijn naam is Marlies Knijnenberg en ik werk als HR Lead bij HDI Global & als zelfstandig ondernemer en partner bij &Connect. Ik ben woonachtig en werkzaam in Rotterdam samen met man en kat. In mijn loopbaan heb ik binnen verschillende branches gewerkt, vaak in HR rollen, maar ook als Directeur van een stichting of Business Unit Manager van een zakelijke dienstverlener. Als ik niet werk ben ik te vinden op onze zeilboot, ben ik druk bezig om piano te leren spelen en ga ik graag op reis.

Waar werkt u?

Ik werk bij HDI Global SE, een (groot)zakelijke schadeverzekeraar. Handels- en productiebedrijven en dienstverleners hebben een betrouwbare verzekeringspartner nodig. Als deel van de Talanx Group is HDI Global SE al decennia lang een van de toonaangevende verzekeraars, die een breed en op behoeften gebaseerd aanbod van verzekeringsoplossingen biedt met bijbehorende diensten. HDI biedt internationale verzekeringsprogramma’s en is actief via buitenlandse kantoren, dochterondernemingen en aangesloten bedrijven, evenals via netwerkpartners in meer dan 150 landen. Zie voor meer info: www.hdi.global

Daarnaast ben ik actief als partner bij &Connect. &Connect helpt bedrijven en teams prestaties te verbeteren door een open dialoog te faciliteren: “better performance starts with better dialogue”. Zie voor meer info www.andconnect.nl

Welke (HR-)thema’s hebben uw interesse en waarom?

  • Talentmanagement, omdat dat goed aansluit bij mijn passie. Mijn passie is om mensen te inspireren het beste uit zichzelf te halen zodat we samen, met werkplezier, optimale resultaten kunnen boeken. En zo de wereld een beetje mooier kunnen maken.
  • Organisatiestrategie en de vertaling daarvan. Met natuurlijk de bijbehorende veranderprocessen. Voor mij is dit een no brainer. Ik werk vanuit HR om de organisatiestrategie te (helpen) realiseren. Vanuit mijn vakgebied neem ik daar vaak het voortouw in.
  • Daarnaast heb ik een grote nieuwsgierigheid naar hoe we gezondere organisaties kunnen creëren (organizational health), waarbij het mij dus niet sec om wellbeing gaat, maar juist om de bredere definitie van een gezonde organisatie. Dat is voor mij een organisatie waar er oog is voor alle stakeholders. wat draagt bij aan een gezonde organisatie die leidt tot een gebalanceerd resultaat dat goed is voor alle stakeholders?
  • Maar ook de vraagstukken rond mobiliteit, tijd- en plaats onafhankelijk werken. Dat was altijd al relevant, bijvoorbeeld vanuit duurzaam perspectief. Maar nu met Corona is het echt met stip binnengekomen in de top 3. Deze periode is uitdagend maar biedt ook zeker kansen. Hoe kun je versnellen op deze onderwerpen?
  • En als laatste: de harde kant van HR. Alles rond arbeidsvoorwaarden en data. Super interessant en relevant! Zonder data geen goede besluiten, en arbeidsvoorwaarden hebben een grote impact op zowel bedrijfsresultaten, alsook op medewerkers. Het moet in de basis gewoon goed geregeld zijn, en je wilt juist ook met arbeidsvoorwaarden je onderscheiden als bedrijf. Dan heb ik het over arbeidsvoorwaarden in de volle breedte, en juist niet alleen over geld. Wat onderscheid jouw bedrijf van de concurrent? Hoe houd je jouw talent binnen naast nieuw talent?