Petra Brandts

Petra Brandts

Directeur Human Resources Europe & Africa bij Ocean Network Express

Petra Brandts is Directeur Human Resources Europe & Africa bij Ocean Network Express. Op 12 juli 2022 gaf zij een openhartig verhaal over mentale gezondheid en de weg naar een meer duurzame én digitale organisatie terwijl het wereldtoneel op het gebied van inflatie en economie soms heel andere prioriteiten stelt. U hoort het in de podcast!

 

Deze podcast op Spotify luisteren? Klik hier voor de hele playlist.

 

Wie bent u?

Mijn naam is Petra Brandts en ik ben zo’n 25+ jaar actief in HR, waarvan 18 jaar in een internationale omgeving en 10 jaar als Directeur Europe & Africa voor containerbedrijven. Ik ben moeder van een zoon van 18 jaar en in mijn vrije tijd speel ik graag golf en heb ik soms fases waarin ik jog.

Waar werkt u?

Ik werk sinds april 2018 voor Ocean Network Express, een internationaal container bedrijf dat in 2018 ontstaan is uit de samenvoeging van 3 internationale containerbedrijven met een Japanse achtergrond. In één daarvan was ik van 2012 tot 2018 ook al actief als Directeur Human Resources Europe & Africa.

Welke (HR) thema’s hebben uw interesse en waarom?

In mijn loopbaan heb ik verschillende functies bekleed in HR, zowel als specialist als generalist, maar het leukste vind ik toch wel het leidinggeven en coachen van een team HR managers, Strategisch HR, leiderschap en talent management. Maar ook Performance Management en Diversity & Inclusion zijn belangrijke aandachtsgebieden om allerhande redenen. De meest kritische is Change Management, aangezien change een constante is en veel vraagt van managers  medewerkers en een een gebied is waar HR haar werkelijke toegevoegde waarde kan laten zien.