Raymond Tuerlings_Hydro_HRtop100

Raymond Tuerlings

HR Directeur bij Hydro

Raymond Tuerlings is HR Directeur bij Hydro. Wat wij op 16 juni 2021 met hem bespraken? U hoort het in de podcast!

Deze podcast op Spotify luisteren? Klik hier voor de hele playlist.

Wie bent u?

Mijn naam is Raymond Tuerlings. Een ervaren, energieke allround HR directeur, met bewezen trackrecord in senior HR-managementfuncties in de industrie, actief in een internationale setting.
Hands-on veranderaar met een sterk zakelijk inzicht, weet hoe een bedrijf werkt, begrijp mensen, organisaties en gedrag. Werkend op elk niveau; vriendelijk maar stevig.
 Ik krijg dingen voor elkaar, bouw bruggen, inspireer op elk niveau, los problemen op in goede en slechte tijden.
Ik zorg dat dingen gebeuren; ‘Oil in the clockwork’. Organisatie-ontwikkeling, reorganisatie en effectieve implementatie van pragmatisch personeelsbeleid lopen als een rode draad door mijn carrière.
Momenteel ben ik alweer geruime tijd werkzaam als HR director van Hydro Extrusion Benelux waar ik verantwoordelijk ben voor het totale ‘HR gebeuren’ van een zestal productieorganisaties in de aluminium industrie in Nederland en België.

Waar werkt u?

Ik werk bij Hydro – het energie- en aluminiumbedrijf. Hydro, een wereldwijde familie van 34.000 medewerkers, met het hoofdkwartier gevestigd in Oslo Noorwegen, is aanwezig in een groot aantal marktsegmenten op het gebied van aluminium, energie, metaalrecycling, accu‘s en hernieuwbare energie. Hydro biedt een unieke schat aan kennis en competentie. Het bedrijf heeft een trotse geschiedenis en neemt graag het voortouw om een duurzame toekomst vorm te geven door natuurlijke hulpbronnen op innovatieve en efficiënte manieren om te zetten in producten en oplossingen. Daarbij gelooft Hydro oprecht dat de medewerkers het belangrijkste zijn en het verschil maken.
Hydro Extrusion Benelux levert aluminium profielen aan onder andere de automotive sector, de commerciële transportsector, bouw & constructie toeleveranciers en machinebouwers.

Welke (HR) thema’s hebben uw interesse en waarom?

Engagement. We werken in onze organisatie continu aan het onderhouden en verbeteren van een goed presterende cultuur van verantwoordelijkheid, transparantie, vertrouwen en teamwerk, die verandering omarmt en waar medewerkers trots zijn om te werken, zich welkom en gewaardeerd voelen en waar Hydro Benelux wordt erkend als een favoriete werkgever (en dit is dan weer employer branding). Hier ligt mijn grootste passie en ik ben dan ook nog steeds erg trots op de Hydro Extrusion Europe Presidents Award op het gebied van Employee Engagement die ik in 2018 in ontvangst mocht nemen voor mijn werk op dit gebied.
Uiteraard werk ik ook aan de ontwikkeling van zowel de mensen als de organisaties: innoveren en ontwikkelen van nieuwe programma’s en nieuwe manieren om onze kennis en kritische vaardigheden te delen en te versterken om zo continu te voldoen aan maatschappelijke en marktontwikkelingen.
Daarbij houd ik oog op continuïteit van de organisatie: door het stimuleren van de ontwikkeling van ons bestaande talent en het vullen van onze pijplijn met nieuwe talenten, inclusief (management) opvolgingsplannen om aan huidige en toekomstige organisatorische behoeften te voldoen. Daarnaast werk ik aan duurzame inzetbaarheid om gezondheid en welzijn te waarborgen, om een vitale en gezonde organisatie te verzekeren.
De lijst met HR-initiatieven is veel te lang. Er moeten duidelijke keuzes worden gemaakt; in tijd, energie en kosten. Prioriteiten voor 2021: modernisering en versterking van zowel de interne communicatie als de arbeidsmarktbenadering | de pijplijn vullen met nieuwe talenten | ontwikkelen en installeren van een Benelux Education Academy

HRtop100 - Tjahny Bercx - Leaseplan

Tjahny Bercx

CP&PO & Country Cluster Executive bij LeasePlan