Linda Sproet

Head of HR Benelux bij Majorel

Linda Sproet, Head of HR Benelux bij Majorel is gepakt bij een quote van onze koningin Maxima “Niet elke dag hoeft een 10 te zijn. Het leven gaat nooit in een rechte lijn.” Benieuwd waarom deze quote haar pakt? Luister dan nu onze podcast, opgenomen op 9 december 2022.

Deze podcast op Spotify luisteren? Klik hier voor de hele playlist.

Wie bent u?

​​Mijn naam is Linda Sproet, 36 jaar, en woon in het prachtige Noord Holland samen met man en 2 kinderen; Jolien van 5 en Kyan van 7.

Ik werk al ruim 12 jaar met enorm veel passie in het HR-vakgebied. Ik ben reeds 3,5 jaar werkzaam voor Majorel, waar ik gestart ben als HR Manager in Amsterdam, en sinds januari 2022 ben ik doorgegroeid als eindverantwoordelijke op HR voor de gehele Benelux. Een prachtige stap in mijn carrière waar ik zeer dankbaar voor ben in het gestelde vertrouwen van mijn collega’s en de organisatie. Ik ben dan ook enorm trots op de stappen die ik samen het lokale HR team in relatief korte tijd heb gezet. Met als resultaat een cultuur waar onze medewerkers zich vrij en gelukkig kunnen voelen, waar ruimte is voor ontwikkeling, waar we elkaar open feedback geven en ontvangen en waar inclusiviteit hoog in het vaandel staat.

Waar werkt u?

Majorel is een internationaal bedrijf waar we in 44 landen actief zijn met meer dan 82.000 collega’s. Wij focussen ons op de outsourcing van klantenservice en het voorzien in een optimale klantbeleving is waar wij goed in zijn. Het afhandelen van klantcontact is een vak, waar veel bedrijven de kennis en expertise niet zelf in huis hebben. Hier spelen wij op in om de opdrachtgever te ontzorgen met het klantcontact en hun klanten met een geweldige ervaring te bedienen. Denk bijvoorbeeld aan grote internationale bedrijven, maar ook aan lokale spelers. Als het gaat om vragen over je energierekening of contract, je reservering voor een vakantie, een apparaat wat het niet meer doet, het kan zomaar voorkomen dat je een Majorel collega aan de telefoon krijgt!

De mens staat binnen Majorel centraal, waar het onze collega’s zijn die het verschil maken. De kern van hoe we werken, is onze drive om verandering te omarmen en altijd manieren te vinden om dingen beter te doen. We begrijpen dat we leven in een constant evoluerende wereld, waar verandering de enige constante is. We bieden de collega’s de juiste opleidings- en persoonlijke ontwikkelingsmogelijkheden om hen te helpen onze reis vorm te geven. We waarderen ondernemerschap en creativiteit en bieden een werkomgeving die je aanmoedigt om vrij te denken en creatief problemen op te lossen.

Welke (HR) thema’s hebben uw interesse en waarom?

Duurzaam werkgeverschap heeft mijn interesse: hoe houd je als organisatie continu de aandacht voor en investering in werkplezier, diversiteit, duurzame inzetbaarheid, vitaliteit en arbeidsomstandigheden. Hoe vergroten we persoonlijk leiderschap en stimuleren we zelfsturende teams binnen onze operatie? Ik geloof er sterk in dat het focussen op deze thema’s bijdraagt aan een organisatie waar een collega zich betrokken voelt, gemotiveerd is en ons motto ‘driven to go further’ tot uiting brengt.

Verbindend en mindful leiderschap: Hoe geef je leiding aan een team op afstand waar je tevens te maken hebt met 5 verschillende generaties op de werkvloer. Dit betekent dat werknemers van de leeftijden 17 tot 70 met elkaar samenwerken. Iedere generatie heeft verschillende opvattingen over waarden, normen en levensstijl. Hoe zorg je voor het welzijn van medewerkers binnen de verschillende generaties.

Meer weten over bovenstaande thema’s, luister dan naar de podcast.
Veel luisterplezier neem gerust contact met mij op, voor het delen van inspiratie en inzichten. Laten we samen ons prachtige vakgebied verder innoveren!