HRtop100_podcasts_2019_Sjoerd Cooijmans

Sjoerd Cooijmans

HR Directeur bij RELX The Netherlands and Global Research Markets

Op het moment van opname is Sjoerd Cooijmans HR Directeur bij RELX The Netherlands and Global Research Markets waar hij in 2002 destijds als stagiair- is gestart. We spraken hem over zijn visie op het HR-vak. Je hoort het in de podcast!

Nu al iets meer weten waar Sjoerd zich mee bezighoudt? Dit zijn de HR-thema’s waar zijn specifieke interesse naar uitgaat:

‘Thema’s die ik interessant vind, zijn ten eerste de invloed die een internationale cultuur heeft op effectief werken als team en hoe hier juist het beste gebruik van te maken. Verder vind ik het interessant hoe je als international effectief je HR-organisatie inricht. Daarmee bedoel ik: hoe ondersteun je managementteams uit de hele wereld met een gestroomlijnde uitvoering per land, om te zorgen dat de employee experience optimaal is? Omdat wij in meer dan twintig landen opereren, is dit een erg relevant thema. En als laatste: diversiteit. En dan vooral het gebrek aan focus op culturele diversiteit. In gesprekken met collega’s merk ik dat het niet echt een topic is. De meeste managementteams (en de rest van organisaties) vormen geen goede representatie van de Nederlandse maatschappij op het gebied van de man-vrouwbalans en breder dan dat. Ook in de HRtop100 is een groot gebrek aan culturele diversiteit. Het is een dominant blanke populatie, inclusief mijzelf!’

Deze podcast op spotify luisteren? Klik hier voor de hele playlist.