Sjoerd Cooijmans

HR Director Continental Europe and Global Research Markets bij RELX

Bekijk hier de inzending van Sjoerd Cooijmans voor de Categorieprijs People Development:

Wie bent u?

Sjoerd Cooijmans. HR Directeur bij RELX voor Europa, Latijns Amerika en Global Research Markets. Getrouwd met Agnieszka en 2 jongens van 5 en 7 jaar oud. Al meer dan 20 jaar werkzaam voor RELX, gestart als stagiaire, waarvan 9 jaar in het buitenland: 3 jaar in London (waar ik mijn vrouw ontmoet heb) en 6 jaar in New York (waar onze 2 kinderen geboren zijn). In mijn vrije tijd hockey ik, luister ik graag naar live muziek en sta ik als voetbalcoach langs de lijn bij mijn zoons.

Waar werkt u?

RELX, het voormalige Reed Elsevier, is wereldwijd gespecialiseerd in wetenschappelijke en medische informatie, zoals ScienceDirect (Elsevier), juridische (LexisNexis), evenementen, zoals ComiCon (Reed Exhibitions) en technische informatieverstrekking voor zakelijke klanten, zoals XpertHR (LexisNexis Risk Solutions).

Welke (HR) thema’s hebben uw interesse en waarom?

Lange termijn impact van het hybride werken op medewerkers en HR thema’s zoals carrière, retentie, employee engagement, I&D etc. En de steeds belangrijkere rol van de people manager in een hybride omgeving en hoe je die rol goed ondersteund. Verder zijn we erg bezig met hoe we HR het beste kunnen inrichten: hoe maak je de interactie met HR simpel, lokaal en internationaal.