Julien Pluijmen

Directeur HRM bij Brocacef

Julien Pluijmen, Directeur HRM bij Brocacef, bespreekt in deze podcast onder andere de volgende belangrijke thema’s: duurzame inzetbaarheid, digitalisering en leiderschap. Wil jij hier meer over weten? Luister dan nu deze podcast, opgenomen op 19 januari 2023.

Deze podcast op Spotify luisteren? Klik hier voor de hele playlist.

Wie bent u?

Ik ben Julien Pluijmen, 39 jaar en woon met mijn vriendin en 2 kinderen in Utrecht. Ik werk ruim 15 jaar in het vak en ben mijn loopbaan gestart bij een MKB bedrijf en heb o.a. gewerkt bij ASR Verzekeringen, Pfizer, Raymakers v/d Bruggen en United Technologies (Carrier en Otis). Ik heb altijd een passie gehad voor sales en marketing en geloof er ook in dat HRM een vak is dat overtuigend ingevuld kan worden als je heel dicht tegen de strategie en de business aan beweegt. Daarbij geef ik invulling aan mijn functie door inhoudelijk met de nodige overtuiging boodschappen te verpakken. Ondernemerschap en vernieuwing typeren mij. Ik probeer zoveel mogelijk focus en draagvlak te genereren voor plannen en ideeën. Uiteraard is de verpakking voorzien van een goede marketing die goed aansluit bij de organisatie. Mijn interesses gaan uit naar een omgeving waarin ik invloed kan uitoefenen. Ik ben een optimist, netwerker, denk en werk veranderingsgericht. Werkplezier en vitaliteit staat bij mij op 1 en ik ben iemand die graag effectief met een team samenwerkt.

Waar werkt u?

Ik werk voor Brocacef. Zie voor meer informatie de website. Ik werk sinds 2019 voor deze organisatie met veel plezier en toewijding. Als directeur HRM word ik geconfronteerd met alledaagse vraagstukken. We hebben echt een strategie waar we vanuit HRM naadloos op aansluiten. Daarin geloven we dat mensen het verschil maken; onze programma’s en projecten die we uitvoeren zijn hier dan ook op gericht.

Welke (HR) thema’s hebben uw interesse en waarom?

We hebben in ons plan voor dit jaar een uitsplitsing in diverse thema’s:

  • Recruitment en employer branding
  • Vitaliteit en gezondheid (preventie en verzuim)
  • Medewerkersbetrokkenheid
  • Learning & Development
  • Strategische personeelsplanning: data analytics
  • Modernisering HR instrumentarium: het continu zoeken van de juiste aansluiting bij de doelgroep waarbij automatisering en digitalisering centraal staat