HRtop100 - Alain Loontjens - Farm Frites International

Alain Loontjens

Human Resources Director bij Farm Frites International

Alain Loontjens is Human Resources Director bij Farm Frites International. Wat wij op 16 juni 2021 met hem bespraken? U hoort het in de podcast!

Deze podcast op Spotify luisteren? Klik hier voor de hele playlist.

Wie bent u?

In ben in geboren in Maastricht en als 27-jarige Maastrichtenaar ben ik een stuk de Maas afgezakt naar Rotterdam. Daar heb ik 13 jaar heb gewoond en gewerkt. Fantastische werkmentaliteit: ‘niet lullen maar poetsen’. Daarna ben ik in verband met een nieuwe baan terugverhuisd naar het zuiden, maar na twee jaar toch weer terug naar het westen gegaan.

Qua studie heb ik de zogenaamde lange weg bewandeld; ik had vroeger namelijk veel lastige docenten. Eerst de MTS werktuigbouwkunde en daarna de Hogeschool Human Resources. Toen ik eenmaal werkte heb ik part time mijn Bedrijfskunde opleiding aan de Universiteit van Amsterdam afgerond.

Ik ben begonnen bij RTD in Rotterdam. Na een aantal HR-banen was ik de laatste drie jaar hier directeur van een divisie. Vervolgens 13 jaar bij Heineken gewerkt. Ook een fantastisch bedrijf. Eerst HR verantwoordelijk voor de drie brouwerijen in Nederland (Wijlre, Den Bosch en Zoeterwoude), daarna voor Heineken Commercie Nederland. Na Heineken heb ik een heerlijke sabbatical genomen. Sinds januari 2020 werk ik bij Farm Frites International te Oudenhoorn.

Ik heb een fantastische vriendin en een top zoon. Mijn hobby’s: muziek, actief (gitaar) en passief (luisteren, optredens), uit eten, uitgaan, wijn, reizen, cinema, sporten. Mijn motto’s: ‘work hard, play hard’ en ‘live life to the max’.

Waar werkt u?

Sinds januari 2020 werk ik bij Farm Frites International als HR Directeur. Een internationaal familiebedrijf dat gespecialiseerd is in de ontwikkeling, teelt, selectie, verwerking en verpakking van aardappelproducten. Een onderneming met een enorme drive en ambitie. Maar tegelijkertijd ook een familiebedrijf waarin we elkaar kennen en waarin we samenwerken aan een mooie toekomst. Een toekomst die gericht is op internationalisering en groei.

Welke (HR) thema’s hebben uw interesse en waarom?

Mijn allereerste interesse is nu om samen met mijn collega’s het bedrijf succesvol uit de crisis te loodsen. Het zijn voor iedereen spannende tijden dus ook voor Farm Frites. Maar dat gaat zeker lukken.

De HR-thema’s die het meest mijn interesse hebben zijn doorgaans de HR-thema’s die het bedrijf waar ik werk nodig heeft. Bij Heineken was dat bijvoorbeeld organisatieontwikkeling en dat heb ik daar veel gedaan. Het leuke van mijn huidige baan is dat ik over de gehele breedte van het vakgebied bezig ben. Zeker in combinatie met een crisis is dat heerlijk balanceren met continu schuivende panelen. Maar met een topafdeling.