HRtop100_George Brachten_NV GL

George Brachten

Regional HR Director bij DNV GL

George Brachten is Regional HR Director bij DNV GL. Wat wij op 18 augustus 2021 met hem bespraken? U hoort het in de podcast!

Deze podcast op Spotify luisteren? Klik hier voor de hele playlist.

Wie bent u? 

Ik ben George Brachten, getrouwd, twee dochters en woonachtig in Zevenaar, in het oosten van Nederland. Afgestudeerd als fiscalist, maar vanaf dag 1 werkzaam in HR. Dankzij fantastische collega’s bij Akzo Nobel, Engie, GD en DNV heb ik in de praktijk het HR-vak mogen leren en heb inmiddels brede werkervaring opgebouwd vanuit verschillende posities op operationeel en strategisch niveau met aandacht voor onder andere C&B, M&A, organisatieveranderingen, leiderschapsontwikkeling en cultuurverandering.  

Waar werkt u? 

Ik ben gestart bij chemie en coatings bedrijf Akzo Nobel aan de ‘harde’ kant van HR: arbeidsvoorwaarden, M&A en International Assignments. In mijn laatste functie gaf ik leiding aan een Nederlandse shared service organisatie van 35 professionals en was ik hoofd-onderhandelaar voor de CAO van Akzo Nobel in Nederland.  

Vanuit Akzo Nobel ben ik overgestapt naar de technische dienstverlener Engie (wat destijds GTI was) waar ik HR Manager was van een divisie met 2.500 medewerkers en ongeveer 25 HR professionals. Het accent lag op de mens en organisatie kant met de oprichting van de nieuwe divisie, een grote reorganisatie en de ontwikkeling aan de voorkant van een nieuwe Energy Solutions organisatie. 

Bij GD, een Animal Health company met destijds 600 medewerkers was ik zelfstandig HR Manager. In die periode ben ik verantwoordelijk geweest voor een omvangrijk leiderschaps- en cultuurveranderingsprogramma. 

Sinds 6 jaar werk ik bij DNV, een wereldwijde organisatie in classificaties en advies op het gebied van de maritieme business en energie. Het Hoofdkantoor van DNV zetelt in Oslo. De Noorse waarden zijn globaal verankerd, een profiel om trots op te zijn. Ik geef leiding aan een regionaal HR-team in West, Zuid en Oost Europa met locaties in Arnhem, Parijs, Madrid, Milaan en Athene. In de afgelopen jaren ben ik mede-veantwoordelijk geweest voor een internationale transformatie in HR met de opzet van een Global Centre voor HR in Polen en een transfer van lokale HR-teams naar regionale teams. In deze regionale rol ben ik ook overkoepelend de coördinator voor de functies IT, Finance, Real Estate Management en procurement. Al met al een brede en afwisselende functie waarin ik veel geleerd heb over internationale culturen en remote servicing. 

Welke (HR) thema’s hebben uw interesse en waarom?

Ik ben gepassioneerd in het ontwikkelen van high-performance organisaties. Ik richt me daarbij op leiderschapsontwikkeling en cultuurverandering. Wie wil je zijn als organisatie, hoe werken we met elkaar samen en op welke manier kunnen managers daarin het goede voorbeeld geven en hun teams begeleiden? Het ontwikkelen van mensen in de context van een business strategie is voor mij het bestaansrecht van HR. Als HR moet je ‘in de arena staan’ en daadwerkelijk het verschil durven maken. Dat betekent waarde toevoegen aan de business en daarmee de concurrentiepositie en continuïteit van het bedrijf versterken. Door de recente ontwikkelingen ben ik ook getriggerd door het ‘nieuwe werken’: het creëren van het beste van twee werelden: werken op kantoor en werken vanuit huis.

HRtop100-Marlise_Mahieu-Sunweb Group

Marlise Mahieu

Director People, Organization and Culture bij Sunweb Group

Menu