HRtop100_podcasts_2019_andre-wierdsma

André Wierdsma

Emeritus hoogleraar ‘Organiseren en co-creëren’ aan de Nyenrode Business Universiteit

Op het moment van opname is André Wierdsma Emeritus hoogleraar ‘Organiseren en co-creëren’ aan de Nyenrode Business Universiteit, Visiting professor aan de China Europe International Business School Shanghai én Kerndocent Leiderschap en Filosofie aan Academie op Kreta. We spraken hem over zijn visie op het HR-vak. Je hoort het in de podcast! Nu al iets meer weten waar André zich mee bezighoudt? Dit zijn de HR-thema’s waar zijn specifieke interesse naar uitgaat:

‘Als adviseur ben ik klankbord voor leiders om onderstromen te duiden en te relateren aan maatschappelijke ontwikkelingen. Ik heb oog voor spanningsbogen en langetermijneffecten als gevolg van veranderende relaties tussen medewerkers en organisaties. Dat maakt mij bezorgd over de negatieve invloed van teveel tijdelijkheid op de kwaliteit van de onderlinge samenwerking. Teveel flex maakt relaties instrumenteel. HR moet positie durven kiezen in dit vraagstuk.’

Deze podcast op spotify luisteren? Klik hier voor de hele playlist.

 

 

“Als  adviseur ben ik klankbord voor leiders om onderstromen te duiden en te relateren aan maatschappelijke ontwikkelingen. Ik heb oog voor spanningsbogen en langetermijneffecten als gevolg van veranderende relaties tussen medewerkers en organisaties. Dat maakt mij bezorgd over de negatieve invloed van teveel tijdelijkheid op de kwaliteit van de onderlinge samenwerking. Teveel flex maakt relaties instrumenteel. HR moet positie durven kiezen in dit vraagstuk.”