HRtop100_podcasts_2019_Jolanda_Sappelli

Jolanda Sappelli

Directeur Human Resources bij a.s.r.

Op het moment van opname is Jolanda Sappelli directeur Human Resources bij a.s.r. waar zij in 2014 is gestart. We spraken haar over haar visie op het HR-vak. Je hoort het in de podcast! Nu al iets meer weten over waar Jolanda zich mee bezighoudt? Dit zijn de HR-thema’s waar haar specifieke interesse naar uitgaat:

‘Om te kunnen omgaan met veranderingen in onze omgeving hebben we een wendbare organisatie nodig en medewerkers die beschikken over learning agility. Daarom is wendbaarheid een belangrijk thema in ons opleidingsaanbod en onze developmentprogramma’s. Met het stimuleren van wendbaarheid helpen we onze medewerkers bovendien hun duurzame inzetbaarheid te vergroten.

Daarnaast is persoonlijk leiderschap een thema: medewerkers die verantwoordelijkheid nemen voor hun werk en hun loopbaan, en initiatief tonen om zo onze doelstellingen te realiseren. Belangrijk is dat zij het gesprek aangaan en durf en lef tonen. Om dit te oefenen zetten we innovatieve middelen in zoals virtual reality.

De tijd dat we bij beslissingen vertrouwden op ons onderbuikgevoel ligt achter ons. Daarom is data-analyse cruciaal. Ons team HR analytics levert maandelijks een uitgebreid dashboard op met alle relevante ken- en stuurgetallen en bijbehorende analyses. Dit maken we voor iedere businessline op maat. Voorspellende analyses zijn de volgende stap. Dit helpt ons bij de strategische personeelsplanning.’

Deze podcast op spotify luisteren? Klik hier voor de hele playlist.