Florien de Nijs

Chief HR Officer bij Exact

Bij het ontwikkelen van een future ready workforce gaat Florien de Nijs, CHRO van Exact heel erg uit van positiviteit. Van een 6 een 9 maken. Wat ze daarmee bedoelt hoor je in deze podcast, opgenomen op 9 oktober 2023. Deze aflevering hoort bij de categorie Future Ready Workforce.

Deze podcast op Spotify luisteren? Klik hier voor de hele playlist.

Wie bent u?

Mijn naam is Florien de Nijs. Ik ben moeder van twee jongens van 8 en 11 jaar oud en getrouwd met Mattijs. Groot fan van lekker eten, sporten en cola zero. Ik ben sinds 1999 werkzaam in HR en heb bij verschillende corporaties gewerkt, waaronder ABN AMRO en KPN.

Waar werkt u?

Ik werk nu ruim 4 jaar met veel plezier en energie bij Exact. Exact ontwikkelt cloud software voor kleine en middelgrote bedrijven en hun accountants. De producten automatiseren bedrijfsprocessen. Denk aan financiële en HR-processen, maar ook aan specifieke ERP-oplossingen voor handel, productie, projecten en bouw. Dat levert ondernemers niet alleen tijdwinst op, maar ook inzicht. Zo kunnen klanten efficiënt werken, onderbouwde beslissingen nemen en verder groeien. Inmiddels vertrouwen ruim 675.000 bedrijven, voornamelijk in Nederland, België en Duitsland, op onze software. We werken hier dagelijks aan met ruim 2.000 ambitieuze professionals. Verantwoord ondernemen, met respect voor elkaar, het milieu en de samenleving staan daarbij centraal.

Waarom is een Future Ready Workforce een belangrijk thema voor organisaties en HR?

Ik vind dat we vanuit HR en als organisatie verplicht zijn om onze collega’s te ondersteunen bij het om kunnen gaan met veranderingen. Op dit moment, in deze wereld, volgen de veranderingen elkaar nog sneller op. (We noemen dit ook wel een VOCA-wereld: Volatiel, Onzeker, Complex en Dubbelzinnig.)

Vanuit HR kijk je naar wat nodig is binnen de eigen organisatie: welke rollen kennen we nu en hoe ziet dit er over 5 à 10 jaar uit? Welke vaardigheden hebben medewerkers hiervoor nodig? Hiernaast heb je ook een verantwoordelijkheid naar de toekomst toe. Hoe zorg je dat collega’s voldoende bagage hebben om ook in andere rollen en bij andere organisaties hun plek te kunnen vinden?

De missie van Exact is bedrijven helpen toekomstbestendig te groeien. Dat is ook de missie van HR binnen Exact: medewerkers toekomstbestendig laten groeien, zowel zakelijk als privé. Onze focus ligt daarom op continu ontwikkelen en is gericht op sterktes van collega’s. Hiervoor hebben we een uitgebreid development programma, waarin we onze werknemers het hele jaar door onbeperkt in-house trainingen, dialoogsessies en webinars aanbieden. Voorbeelden van power skills waar we ons op richten zijn weerbaarheid, effectieve communicatie, inclusiviteit en de rol binnen een team. Zo willen we collega’s handvatten geven om met de snelheid van verandering om te kunnen gaan. Voor nu en in de toekomst, voor bij Exact, maar όόk daarna.