Britt Breure

Directeur HR & CSR bij AFAS Software

Bekijk hier de inzending van Britt Breure voor de Categorieprijs D&I:

Wie bent u?

Ik ben Britt Breure, 36 jaar, getrouwd met Jolanda en moeder van twee zoontjes; Jax (7) en Kane (4). Geboren en getogen op het mooie Goeree-Overflakkee, maar inmiddels wonend in Noord-Holland.

Waar werkt u?

11 jaar geleden ben ik bij toeval bij AFAS terecht gekomen en begon mijn carrière in IT op de Support afdeling van AFAS. 6 jaar geleden heb ik de overstap gemaakt naar HR en sinds ruim 3 jaar ben ik eindverantwoordelijk voor HR en CSR bij AFAS. Een fántastische baan bij een fántastisch bedrijf! Vertrouwen, jezelf kunnen zijn en oprechte aandacht en liefde, zijn de basis binnen onze organisatie. Daarnaast doen we dit, inmiddels met 650 collega’s, het liefst met een grote dosis humor, lef en doorzettingsvermogen.

Gewoon jezelf kunnen zijn. Het klinkt zo makkelijk, maar is dat het ook? Bij AFAS werken we al een tijd intensief aan diversiteit en inclusie. We doen er alles aan om een organisatie te zijn die open staat en ruimte biedt aan enthousiaste mensen. En dan maakt het niet uit wat voor genderidentiteit, seksuele geaardheid, etniciteit, geloofsvoorkeur, capaciteiten en ervaring je hebt.

Wat heeft u met het thema Diversiteit & Inclusiviteit?

Diversiteit en inclusiviteit brengen de organisatie creativiteit, kwetsbaarheid en maakt teams beter. Mits, er een bepaalde veiligheid is. Enerzijds moet je daarvoor veel gesprekken voeren met medewerkers. Gesprekken over vooroordelen, kwetsbaarheid en het houden van een open blik. Maar daarnaast moet je ook over gaan tot concrete acties. Om elke dag je plannen te verbeteren en je doelstellingen te halen.

Inmiddels zijn we in 10 jaar gegroeid van 14% vrouwen naar 34% vrouwen, ook in ons Management en de Directie. Werken er jongeren met een verstandelijke beperking bij onze afdelingen Hospitality en Facilities. Organiseren we events voor collega’s met verschillende geloofsovertuigingen. Hebben we een pride netwerk. Maar delen we vooral ook veel verhalen van onze collega’s. Zodat we van elkaar blijven leren.

HRtop100_podcasts_2019_Floor_Rink

Floor Rink

Hoogleraar Organisatiegedrag bij Rijksuniversiteit Groningen