HRtop100_Jeroen van Beek_Koninklijke Verkade

Jeroen van Beek

Director Human Resources Europe Koninklijke Verkade bij pladis Global

Jeroen van Beek is Director Human Resources Europe Koninklijke Verkade bij pladis Global. Wat wij op 18 augustus 2021 met hem bespraken? U hoort het in de podcast!

Deze podcast op Spotify luisteren? Klik hier voor de hele playlist.

Wie bent u?

Ik ben Jeroen van Beek, sinds juni 2020 werkzaam als HR Directeur Europa bij pladis Global. In het laatste jaar van mijn studie Oost-Europakunde in Amsterdam was ik werkzaam als intercedent, later vestigingsmanager, bij Start Uitzendbureau, nu Start People. Daar heb ik mijn eerste stappen richting HR gezet. In het vervolg van mijn carrière heb ik eigenlijk altijd gewerkt als HR Generalist bij verschillende organisaties in verschillende industrieën, zoals FMCG, BioTech/Pharma en Vastgoed, in internationale omgevingen, verantwoordelijk voor verschillende regio’s als Europa en Azië.

Waar werkt u?

Bij pladis Global; pladis is een wereldwijd koek- en chocoladebedrijf dat actief is in 130 landen in Europa, het Midden-Oosten, Afrika, Azië en Amerika. Het bedrijf combineert drie eeuwen bakkerij- en zoetwarenexpertise door het samenbrengen van de iconische merken zoals Godiva, McVitie’s en Ulker. pladis maakt producten in de zoete en hartige koekjes, wafels, cake, chocolade, kauwgom- en snoepcategorie. In Nederland is pladis eigenaar van Koninklijke Verkade met de iconische merken Verkade en Sultana.

Welke (HR) thema’s hebben uw interesse en waarom?

Ik vind Change Management en het (op)bouwen van een organisatie uitdagend. Je pakt op deze manier verschillende thema’s aan die te maken hebben met het boeien en binden van medewerkers, Digitalisering, Strategic Workforce Planning, cultuur van de organisatie etc. Het opbouwen van een professioneel HR-team, HR zichtbaar maken in de organisatie en waarde gaan toevoegen is hierbij een belangrijke basis. Diversiteit en Inclusiviteit is een thema waar ik veel belang aan hecht. Ik heb zelf twee dochters en vind het heel belangrijk dat zij, als vrouw, dezelfde kansen krijgen die ik ook heb gehad. Datzelfde geldt voor mensen van een andere culturele of religieuze achtergrond, andere geaardheid etc. Daarbij is een open en respectvolle cultuur van wezenlijk belang. Voor HR is daarbij een belangrijke rol weggelegd. Ik ben momenteel veel bezig met Employee Experience en de toekomst van HR. Medewerkers laten meedenken en beslissen over, voor hen, wezenlijke thema’s is erg krachtige tool. Daarnaast zien we ontwikkelingen in HR die, als ze er al niet zijn, onze toekomst gaan bepalen. Het gebruik van AI in recruitment bijvoorbeeld of de beweging naar “skill based” recruitment.