Kitty Batist

People Lead bij Euro Caps

In deze podcast bespreekt Kitty Batist, People Lead bij Euro Caps, onder anderen deze belangrijke thema’s: sustainability, employee experience en arbeidsvoorwaarden. Wil jij hier meer over weten? Luister dan nu deze podcast, opgenomen op 9 december 2022.

Deze podcast op Spotify luisteren? Klik hier voor de hele playlist.

Wie bent u?

Mijn naam is Kitty (36), getrouwd, moeder van twee jongens, waarvan de oudste meervoudig beperkt is. Dit vraagt veel energie, waardoor ik beter ben ga beseffen hoe belangrijk het is om zowel een gezonde werk-privé balans te hebben als dat je (werk) doet wat je echt leuk vindt en waar je blij van wordt. Alleen dan kun je je talent benutten en verder ontwikkelen.

Momenteel ben ik bij Euro Caps, People Lead en verantwoordelijk voor mens, cultuur en organisatie, samen met de afdelingen HR, L&D en Facility. Ik ben ooit begonnen om de HR-afdeling op te zetten, hierdoor heb ik mezelf in deze snelgroeiende kunnen ontwikkelen. Terugkijkend, ben ik trots op waar ik nu sta en wat ik kan betekenen voor mens en organisatie. En dit natuurlijk samen met de geweldige teams in Euro Caps, want zonder hen zou ik hier niet zijn.

Waar werkt u?

In 2012 was de markt klaar voor private label koffie capsules voor Nespresso® machines. Wij hebben toen met een energiek team de kans gegrepen en hebben een prachtige organisatie gebouwd. In onze eerste fabriek in Rotterdam maken we met ruim 450 collega’s dagelijks zo’n 3 miljoen Nespresso® compatibele capsules. Op onze tweede locatie maken we vanaf 2016 Dolce Gusto® compatibele capsules. Inmiddels zijn wij internationaal de leidende partij en leveren we onze capsules wereldwijd in bijna 40 landen en dat aantal groeit hard. Dit realiseren we doordat iedereen in onze organisatie focus heeft op topservice aan de klant en het leveren van het best mogelijke product. Op deze manier garanderen we de perfecte koffiebeleving voor de consument.

Bij Euro Caps werken we met pure mensen aan een puur product. We hebben een passie voor onze producten en dat merk je aan de energie die mensen laten zien in het bedrijf. Onze collega’s krijgen kansen maar moeten deze wel benutten. Euro Caps schept een omgeving waar opleiding en ruimte voor persoonlijke groei sterk worden gestimuleerd. Informeel maar wel met het bedrijfsresultaat voor ogen. We waarderen onze collega’s voor goede prestaties en werken op een constructieve manier aan het verbeteren ervan. Direct communicerend en sociaal betrokken. Eigen initiatief wordt gewaardeerd, het liefst met ideeën die vernieuwend en eigenzinnig zijn. Op deze manier krijgt iedere collega invloed op de groei van Euro Caps en dat is wat we graag willen.

Welke (HR) thema’s hebben uw interesse?

Onderwerpen die mijn interesse hebben, en waar ik me mee bezighoud binnen Euro Caps, zijn het implementeren van een feedback en performance cultuur. Hoe creëren we een veilige omgeving? Leiderschapsontwikkeling, verandermanagement, team- en secure base coaching, retain and find.

HRtop100_podcasts_2019_andre-wierdsma

André Wierdsma

Emeritus hoogleraar ‘Organiseren en co-creëren’ aan de Nyenrode Business Universiteit