Claire Birkhoff

Head of People bij Urban Arrow

Claire Birkhoff, Head of People bij Urban Arrow, heeft een fascinatie voor “de schijnbare spanning tussen werkgeluk en productiviteit”. Ze heeft hier recentelijk een meta-studie over uitgevoerd tijdens een opleiding. “HX staat nooit op zichzelf. Goed voor je mensen zorgen en gelukkige werknemers gaan hand in hand met een succesvol bedrijf runnen”. Hoor dit en meer in de podcast, opgenomen op 30 november 2023. Deze aflevering hoort bij de categorie Empowering Human Experience.

Deze podcast op Spotify luisteren? Klik ⁠⁠hier⁠⁠ voor de hele playlist.

Wie bent u?

Ik ben Claire Birkhoff. Ik woon in Bussum met mijn drie kinderen van 6, 3 en 1, mijn lieve man Bernard en mijn tweedehands collectie kleding, schoenen en tassen. Als ik dit werk niet zou doen, dan zou ik tweedehands (designer) kleding willen kopen en verkopen. Wie weet…

Waar werkt u?

Ik beschouw mijzelf niet als studiebol, maar des te meer als iemand die in de praktijk heel graag de kunst afkijkt. Dit deed ik als trainee en rayonmanager bij Randstad, als projectmanager bij de Randstad Groep, als Global HR director bij Philips en nu in mijn huidige rol als eindverantwoordelijke voor HR bij een scale-up (Urban Arrow).

Welke HR-thema’s vindt u belangrijk?

Het begrijpen van gedrag, de interactie tussen mensen en bovenal mijzelf is altijd de grootste drijfveer geweest in mijn werk. Op school was ik erg onzeker over mijn kunnen (ben ik wel slim genoeg?) en in de jaren daarna vond ik het lastig om mij kwetsbaar op te stellen (ben ik wel om van te houden?). Als KOPP kind heb ik deze jonge jaren als onzeker en onstuimig ervaren. Pas toen ik begon met werken en ik gedurende het traineeship van Randstad mijzelf steeds beter leerde kennen, kreeg ik meer grip op mijn gedachten, mijn gevoelens en het effect dat ik op anderen had. Omdat deze jaren zo kritiek zijn geweest voor mijn (werk)geluk, zijn dit ook de HR thema’s die altijd mijn interesse hebben gehad: hoe werkt een systeem van mensen? wat veroorzaakt conflict (en wat niet)? wat maakt gelukkig? wat is (werk)geluk?

HRtop100_podcasts_2019_Sjoerd Cooijmans

Sjoerd Cooijmans

HR Directeur bij RELX The Netherlands and Global Research Markets

Menu