Jelle Altena

HR-directeur EMEA Northwest bij Greif

“We zien dat juist mensen met verschillende achtergronden veel waarde toevoegen aan onze organisatie.” Een quote uit het interview dat wij hadden met Jelle Altena, HR-directeur EMEA Northwest bij Greif. Luister meer in de podcast, opgenomen op 22 december 2023. Deze podcast hoort bij de categorie Future Ready Workforce.

Deze podcast op Spotify luisteren? Klik ⁠⁠hier⁠⁠ voor de hele playlist.

Wie bent u?

Ik ben Jelle Altena, HR Director EMEA Northwest bij Greif, en ik heb de afgelopen 20 jaar in leidinggevende posities gewerkt bij verschillende organisaties.

Waar werkt u?

Op dit moment werk ik bij Greif, een toonaangevende leverancier van industriële verpakkingsproducten en -diensten. We streven ernaar de best presterende klantgerichte organisatie ter wereld te worden, met een divers en betrokken team van 12.000 collega’s wereldwijd. Ons team werkt in meer dan 200 productie-, magazijn- en kantoorlocaties verspreid over 35 landen.

Waarom is een Future Ready Workforce een belangrijk thema voor organisaties en HR?

Het concept van een ‘Future Ready Workforce’ ligt dicht bij mij, omdat ik geloof in de kracht van voortdurende verandering en het omarmen van technologie. Voor mij is het niet alleen een kwestie van zakelijke relevantie, maar ook van persoonlijke groei. Ik ben sterk overtuigd dat verandering begint wanneer je bewust buiten je comfortzone stapt en jezelf blootstelt aan een nieuwe realiteit.
In de snel evoluerende wereld waarin organisaties voortdurend worden uitgedaagd door veranderingen in de markt, economie en wereldwijde vraagstukken, ben ik van mening dat het cruciaal is dat we een cultuur van levenslang leren en ontwikkelen omarmen. Dit betekent voor mij, mezelf uitdagen, mijn comfortzone uitbreiden en bereid zijn een nieuwe realiteit te omarmen.

Future ready workforce
Progressief Leiderschap: Voorbereiding op de Future ready Workforce
Onze toekomst is verweven met leiderschap en transformerende verandering, waarbij we ons inzetten om een werkomgeving te creëren die traditionele denkwijzen overstijgt en innovatie, diversiteit en duurzaam succes bevordert.

Stimuleren van Verandering:
Om klaar te zijn voor de toekomst, ben ik van mening dat we onszelf niet alleen moeten kunnen aanpassen aan veranderingen, maar deze ook actief moeten vormgeven. Het creëren van een cultuur waarin inclusie en empowerment centraal staan, bevordert een gemeenschap van flexibele, betrokken en vooruitdenkende individuen. Enkele voorbeelden hiervan zijn de aanstelling van vrouwelijke leiders op sleutelposities en Management Associates. Gedurende deze Associates programma’s rouleren de deelnemers langs verschillende afdelingen en krijgen ze de taak om suggesties voor verbetering te formuleren. Op deze manier blijven we gezamenlijk werken aan samenwerking, empathie en voortdurende groei

Potentieel Ontwikkelen door Levenslang Leren:
Beschouw leren niet langer als een taak, maar als een essentiële kans voor voortdurende groei. Door als organisatie een uitgebreid portfolio van cursussen en gerichte leiderschapsprogramma’s aan te bieden, creëren we een systeem waarin voortdurend leren een integraal onderdeel is. Alleen zo kunnen we ervoor zorgen dat medewerkers blijven investeren in hun persoonlijke ontwikkeling en meebewegen met de toekomst. Wij hebben op dit moment meer dan 22.000 online cursussen en geven op maat gemaakte leiderschapstrainingen aan onze 1100 leiders wereldwijd.

Leiderschap als Fundament:
Naast training en educatie is leiderschap ook essentieel in het fundament. Leiderschapsprogramma’s zijn er om leiders te ontwikkelen die niet alleen veranderingen in goede banen leiden, maar deze ook stimuleren. Leiders die dienend leiderschap tonen, actief technologie omarmen, verandering katalyseren en zich inzetten voor het bevorderen van diversiteit. Deze leiders leiden niet alleen voor vandaag, maar hebben ook een vooruitziende blik die een blijvende impact heeft op het altijd veranderende landschap van onze samenleving.

De next Generation:
Het aanbieden van werkplekken aan jonge professionals, techneuten en andere gespecialiseerde doelgroepen is van essentieel belang voor elke organisatie. Juist deze nieuwe generatie komt vaak met frisse ideeën en zijn vooruitstrevend. Om deze ideeën en vooruitstrevendheid te stimuleren is het van groot belang om deze nieuwe generatie actief een stem te geven binnen de organisatie. Binnen mijn huidige organisatie stimuleren en bieden we verschillende mogelijkheden aan voor stagiairs, leerlingen en Management Associates. Door doeltreffend en dienend leiderschap toe te passen, in lijn met onze LEAD-principes, zorgen we ervoor dat de werkomgeving uitgedaagd blijft en verandering noodzakelijk is om continu relevant en aantrekkelijk te blijven.

HRtop100 - Tjahny Bercx - Leaseplan

Tjahny Bercx

CP&PO & Country Cluster Executive bij LeasePlan