Jonita Venetiaan

Manager Group HR bij ANWB

“De meest duurzame reis is natuurlijk de reis die niet wordt gemaakt”, een uitspraak die je misschien niet direct verwacht van Jonita Ventiaan, de Manager Group HR bij de ANWB, maar die je wel snapt nadat je deze podcast, opgenomen op 21 december 2023, geluisterd hebt! Deze aflevering hoort bij de categorie Sustainability.

Deze podcast op Spotify luisteren? Klik ⁠⁠hier⁠⁠ voor de hele playlist.

Wie bent u?

Mijn naam is Jonita Venetiaan. Van achtergrond ben ik bedrijfskundige en ik werk inmiddels meer dan 25 jaar in de zakelijke dienstverlening, met ervaring bij organisaties zoals ABN Amro, Rabobank en EY, voornamelijk in HR-rollen. Naast mijn rollen in HR vervul ik al ruim 10 jaar nevenwerkzaamheden. Deze nevenfuncties hebben als gemene deler het maatschappelijke karakter. Zo ben ik lid geweest van de Raad van Stichting Voorall, en ben ik nu lid van de RvC van Univé Zuid Nederland en lid van de RvT van Stichting Lucas onderwijs. Deze combinatie van werkzaamheden hebben mij gevormd tot een persoon die niet alleen de dynamiek van de zakelijke wereld begrijpt, maar ook een besef heeft van de maatschappelijke impact van ons handelen.

Waar werkt u?

Sinds september 2023 ben ik werkzaam bij de ANWB, een organisatie die als missie heeft: Iedereen zorgeloos en met plezier onderweg in een duurzame samenleving. Mijn betrokkenheid bij de ANWB biedt mij niet alleen professionele groei, maar heeft ook mijn toewijding aan duurzaamheid versterkt, een waarde die ik hoog in het vaandel draag.

Waarom is Sustainability belangrijk voor HR?

Iedereen zorgeloos en met plezier duurzaam onderweg. Dat willen we bij de ANWB. Investeren in duurzaamheid is belangrijk voor betrokken medewerkers. Wij willen medewerkers stimuleren en inspireren. De ANWB staat midden in de maatschappij en wat wij als organisatie en vereniging naar buiten dragen, doen wij ook intern met onze medewerkers. De ANWB heeft in 2019 het Klimaatakkoord getekend, waarmee we ons committeren om in 2050 klimaatneutraal te zijn en in 2030 onze uitstoot met 55% te reduceren. Daarmee richten wij ons op drie pijlers: emissies, circulariteit en sociale duurzaamheid.

Enkele voorbeelden van initiatieven zijn:

  • De Wegenwacht een volledig emissievrij wagenpark in 2030.
  • In de winkels bestaat 50% van onze collectie uit gerecyclede of duurzame materialen (2030).
  • We bieden gelijke kansen, eerlijke arbeidsvoorwaarden en zorgen voor een gezonde en veilige werkomgeving.
  • De ANWB stimuleert thuiswerken en emissievrij reizen door medewerkers. (Leaserijders kunnen enkel kiezen uit emissievrije modellen. Poolauto’s voor medewerkers zijn elektrisch.)

Dit draagt bij aan de grotere doelstellingen van de ANWB: voor het jaar 2050 streven we naar nul verkeersslachtoffers, nul uitstoot van schadelijke stoffen en nul files (Triple Zero).

HRtop100_podcasts_2019_Floor_Rink

Floor Rink

Hoogleraar Organisatiegedrag bij Rijksuniversiteit Groningen

HRtop100_podcasts_2019_Sven Oddens

Sven Oddens

Executive Vice President Human Recources bij Just Eat Takeaway.com N.V.