Lennard Toma

Organisatiepsycholoog bij Peoples

Concrete voorbeelden van mensgericht organiseren zijn “onbeperkte vakantiedagen of het bepalen van elkaars salaris, maar ook in besluitvorming kun je betrokkenheid verhogen door ieders stem te aten gelden”. Hoe? Dat en nog veel meer hoor je in deze podcast met Lennard Toma, organisatiepsycholoog bij Peoples, opgenomen op 3 oktober 2023. Deze aflevering hoort bij de categorie Empowering Human Experience.

Deze podcast op Spotify luisteren? Klik hier voor de hele playlist.

Wie bent u?

Organisatiepsycholoog, consultant, spreker, podcaster, schrijver van de boeken ‘99 Problems But The Boss Ain’t One’ en ‘Bedrijf Bamischijf’. Ik hou ervan om veel verschillende dingen te doen, waarbij alles is gericht op werken menselijker maken. Om dat voor elkaar te krijgen breng ik experimenten in van vernieuwende structuren, zodat de cultuur vaak omdraait naar een innovatieve, inclusieve en gewoon hele fijne organisatie om bij te werken. Bij consultancybureau Peoples voer ik intern ook die experimenten door, samen met collega’s. We gebruiken die leringen om onze klanten verder te helpen. Ik hou van simpel. Ik hou van leuk. Ik hou van nieuwsgierig zijn en dingen aan de kaak stellen en niet van bedrijfje spelen.

Waar werkt u?

Bij Peoples, een consultancybureau in Rotterdam (in de VanNelleFabriek), waar we met 7 slimme, eigenwijze en veelzijdige collega’s andere bedrijven en organisaties, groot en klein, helpen werk beter en leuker te maken. En in te richten op de talenten die je als organisatie in huis hebt. Ook in combinatie met beloningsstructuren die vernieuwender zijn dan wat de meeste organisaties gewend zijn.

Welke HR thema’s houden u bezig?

Werk beslaat een groot deel van ons leven. Hoe kunnen we die tijd zo fijn, prettig, verrijkend en tof mogelijk maken? Ik ben veel bezig met thema’s als cultuur, bevlogenheid en de juiste werknemerservaring creëren in organisaties. Daarachter zit de vraag: hoe creëer je een organisatie waar collega’s volledig zichzelf kunnen zijn, waar collega’s doen wat ze leuk vinden en dat in alle vrijheid die ze zelf het prettigst vinden, zodat ze optimaal bevlogen hun werk kunnen doen? En natuurlijk in de huidige arbeidsmarkt: hoe maak je daarmee je organisatie mega aantrekkelijk? Zelforganisatie en zelfsturing principes zijn tools in mijn toolbox om die kant op te bewegen.

Menu