Mariken Radstaat

Directeur Mens & Organisatie bij iHUB

Bekijk hier de inzending van Mariken Radstaat voor de Categorieprijs People Development:


Wie bent u en wat heeft u met het thema People Development?

Vanuit persoonlijke interesse, het gevoel van verantwoordelijkheid en het geloof dat verandering bij jezelf begint, probeer ik waar mogelijk mijn steentje bij te dragen aan een betere wereld. Daarom werk ik niet alleen in onze mooie, noodzakelijke branche Jeugdzorg en Speciaal Onderwijs als Directeur Mens & Organisatie maar ook als bestuurder van Both Ends. Both Ends werkt aan een eerlijke, duurzame wereld waarin iedereen een stem en inspraak heeft, inclusief vrouwen. Met mijn passie, energie en plezier, mijn verbindende kijk op veranderzaken & Bedrijfskundige zaken en mijn vermogen de juiste vragen op het juiste moment te stellen, hoop ik dat ik op mijn manier een bijdrage kan leveren aan beide professionele rollen. Het elke dag een stukje beter doen, voor mezelf en de mensen om me heen!

Ik ben Mariken Radstaat, getrouwd met Menno, de trotse tante van Lucas en ik woon in Utrecht. Van oorsprong een sociale wetenschapper en via een kleine omweg in HR terecht gekomen. Dat is niet per toeval aangezien ik tijdens mijn studie altijd interesse heb gehad voor inclusiviteit, kwetsbare groepen, verandertrajecten en de consequenties voor de mens en organisatie. Begonnen in HR als eindverantwoordelijke voor de uitvoering van de salarissen bij de Rabobank, helemaal achter aan het proces en gedurende mijn carrière steeds meer naar voren gekropen. Na 10 jaar mooie uitdagingen bij de bank, heb ik een HR Service Centrum mogen opzetten voor Danone Nederland, waarna ik als plaatsvervangend Directeur bij Stedin heb gewerkt. Altijd wel bedrijven met (enige) maatschappelijke relevantie maar het werkt tijd voor de echte maatschappelijk impact, Vandaar mijn stap richting iHUB, Jeugdzorg, Jeugd GGZ en Speciaal Onderwijs.

Wat boeit me het meest? Voor mij gaat het erom dat we echt, maar dan ook ECHT, in verbinding zijn met elkaar. Goed naar elkaar luisteren en oprechte aandacht hebben voor elkaar. Uiteindelijk willen we allemaal diep van binnen gezien geworden! Gezien worden om onze talenten. Maar wat ik nog belangrijker vind is om gezien te worden om onze kwetsbaarheden. Die combinatie maakt ons mooie, interessante mensen.

En hoe blijf ik in verbinding met mezelf? Dat doe ik vooral door sporten, tennis, bootcamp, klimmen & skiën. En dit vooral als voorbereiding op mijn tochten in de bergen. Mijn passie is namelijk alpinisme. Door de fysieke ontspanning kan ik me volledig ontspannen en kom ik tot mijn eigen kern. De mooiste manier om mezelf op te laden!