Raymond van Hattem

Directeur HR bij ProRail

Bekijk hier de inzending van Raymond van Hattem voor de Categorieprijs D&I:

Wie bent u?

Hallo, ik ben Raymond van Hattem, geboren in Rotterdam (54 jaar) en woonachtig vlakbij zee, in Den Haag. Met de Hotelschool en Rechten als studies in mijn bagage, heb ik goed gastheerschap, goed werkgeverschap en een mensgerichte organisatie hoog in het vaandel staan. In de zomer van 2017 verruilde ik de Rabobank voor ProRail. Ik vind het belangrijk dat we een aantrekkelijke werkgever zijn en dat onze medewerkers klaar zijn voor de (technologische) ontwikkelingen die het spoor te wachten staan. Grote opgaves voor ProRail, waar we met zo’n 5000 ProRailers voor aan de lat staan. We doen het samen, vanuit passie voor het spoor, voor duurzaamheid, onze gezamenlijke toekomst.

Wat heeft u met het thema Diversiteit & Inclusiviteit?

Onze snel veranderende omgeving, vraagt om wendbare teams, die wat mij betreft dynamisch(er) tot stand komen, verschillende perspectieven kunnen inbrengen en feedback geven vanzelfsprekend weten te maken. Werken met meer vrijheid, leidt tot meer initiatief en meer vertrouwen. Belangrijk vind ik het erkennen en herkennen van aanwezige diversiteit en ieders actieve bijdrage aan een sociaal en psychologisch veilige werkomgeving waar iedereen in zijn, haar of diens kracht staat. Daarin niet belemmerd door onbewuste vooroordelen en uitsluitend gedrag. We nodigen iedereen uit te leren over verschillen om zo het gevoel van comfort te vergroten.

Het personeelsbestand van ProRail is nog onvoldoende divers en we zijn nog onvoldoende in staat alle mensen te bereiken in onze zoektocht naar professionals. En dan bedoel ik in de gehele breedte: diversiteit in culturele achtergronden, leeftijden en generaties en genderdiversiteit. We willen een aantrekkelijke veilige werkgever zijn die bewust investeert in LHBTIQ+ mensen, mensen met een arbeidsbeperking, neurodiversiteit en psychische kwetsbaarheid, die door uitsluitingsmechanismen belemmerd worden op hun loopbaanpad.

We leren over onze onbewuste vooroordelen, ontwikkelen ons inclusief vermogen, nemen belemmeringen weg en belangrijk: stellen onszelf doelen die richting geven aan onze inspanningen.Van toekijken kom je niet in beweging. Ik koester ondernemerschap: aanpakken, uitproberen, als het werkt doorpakken en bovenal: maak het zichtbaar voor de rest van de organisatie.Dat is ook wat ik meegeef aan onze inclusiemakers, al die collega’s die actief bijdragen aan onze D&I koers en dat ondernemen in hun bloed hebben: ‘het gaat niet alleen om de goede dingen goed doen. Inspireer elkaar. Als niemand het ziet, heb je er niets aan’.

HRtop100 - Tjahny Bercx - Leaseplan

Tjahny Bercx

CP&PO & Country Cluster Executive bij LeasePlan