HRtop100 - Marjolein van Eck - IBM Benelux

Marjolein van Eck

CHRO Northern Europe bij IBM

Categorie Future of Work

Marjolein van Eck is CHRO Northern Europe bij IBM. Wij spraken met haar op 15 februari 2022 voor de categorie Future of Work. Dit jaar is Marjolein genomineerd in deze categorie.

Marjolein van Eck is CHRO Northern Europe bij IBM. Wat wij op 12 november 2021 met haar bespraken? U hoort het hier in de podcast!

Wie bent u? 

Marjolein van Eck, CHRO Northern Europe & CEO van mijn gezin. Een “next-gen” HR Leader met een technische achtergrond en brede HR-ervaring. Humor, creativiteit en organiseren zijn mijn superpowers…

Waar werkt u?

IBM, een van de grootste technologie- en consultingwerkgevers ter wereld, actief in 170 landen. 

IBM is meer dan 100 jaar jong en kent dus een historie van transformaties. Onze huidige focus ligt op Hybrid Cloud & Cognitieve oplossingen voor onze klanten en partners. Ook ontwikkelen we volop innovatieve technologieën, zoals bijvoorbeeld Quantum computing.

Welke (HR) thema’s hebben uw interesse en waarom? 

Mijn huidige focus ligt vooral bij de bredere cultuurverandering binnen onze organisatie, en daarbij staan thema’s als human-centric leadership, belonging & identity en engagement centraal.

Daarnaast drijft mijn technische achtergrond me natuurlijk ook richting HR Tech en de employee experience. Bij IBM zit ik daarvoor wel op de juist plek, en heb ik zelf ook mogen bijdragen aan de ontwikkeling van diverse nieuwe innovaties. 

Tijdens de opname was Marjolein CHRO Benelux, ondertussen is zij gepromoveerd naar CHRO Northern Europe.

Bert Roelofs

Bert Roelofs

CHRO mens, leiderschap en inclusiviteit bij Rivas Zorggroep

Menu