Alies ten Have

HR-directeur bij Total Care

We staan in dit gesprek met Alies ten Have, HR Directeur bij Total Care, stil bij een aantal sociale duurzaamheidsinitiatieven die binnen deze organisatie uitgerold zijn. Onder andere “budgetcoaching” en de “werkurenverbeteraar in samenwerking met het Nibud” komen in deze podcast, opgenomen op 30 november 2023, voorbij. Deze aflevering hoort bij de categorie Empowering Human Experience.

Deze podcast op Spotify luisteren? Klik ⁠hier⁠ voor de hele playlist.

Wie bent u?

Ik ben Alies ten Have, sinds een klein jaar ben ik HR Directeur van het mooie bedrijf Total Care. Een organisatie met veel oog voor de mensen die iedere dag weer hard werken om toegevoegde waarde te leveren. Het is onze ambitie om te groeien als mensgerichte organisatie waar mensen voorop staan en waar dit voelbaar is in alles wat we doen. Wat is er mooier dan dat!

Ik ben getrouwd en moeder van 2 tieners. We wonen in de Betuwe en zijn een echt sportgezin. Ik hou van gezelligheid en mensen om me heen. Ik probeer daarnaast bij te dragen als toezichthouder in de publieke sector, wat mij ook inspiratie oplevert uit andere werkvelden!

Waar werkt u?

Ik werk voor Total Care, bestaande uit de bedrijven CSU, Tzorg en Zizo, met in totaal 28000 medewerkers. We leveren schoonmaak en thuiszorg en hebben een hele mooie en diverse medewerkers populatie en portefeuille met klanten. We zijn van origine een (h)echt familiebedrijf, dat is herkenbaar in onze cultuur. Gecombineerd met ‘aanpakkers’, ondernemerschap en enorm commitment. Een prachtig mensenbedrijf pur sang met de ambitie om te blijven ontwikkelen en groeien met focus op mens, resultaat en maatschappij.

Welke (HR) thema’s hebben uw interesse en waarom?

De Human Experience zie ik als het hart van HR, waarin je in iedere fase van een loopbaan streeft naar aandacht, professionaliteit en verbinding met de organisatie. Vanuit de diepere wens dat ieder mens zich gezien voelt, zich kan ontwikkelen en gewaardeerd wordt. Met als resultaat gelukkige, tevreden en trotse medewerkers en klanten.

We leggen veel focus op duurzame inzetbaarheid in brede zin. Werkgeluk, persoonlijke ontwikkeling, financiële gezondheid, een gratis sportschoolabonnement voor iedere medewerker: we proberen meer te zijn dan een werkgever en een mooie duurzame verbinding te laten groeien.

Petra Brandts

Petra Brandts

Directeur Human Resources Europe & Africa bij Ocean Network Express

Menu