Miriam Kartman

Executive Vice President HR bij KLM

Miriam Kartman Executive Vice President HR bij KLM, bespreekt in deze podcast drie belangrijke thema’s: Leiderschap, D&I en duurzaamheid. Wil jij hier meer over weten? Luister dan nu deze podcast, opgenomen op 14 november 2022.

Deze podcast op Spotify luisteren? Klik hier voor de hele playlist.

Wie bent u?

Ik ben Miriam Kartman (57) en al ruim 30 jaar gelukkig met Theo. We wonen in Zeist, waar ik ben opgegroeid en in 2002 – na wat omzwervingen – weer ben geland. In die prachtige omgeving nodigen we graag familie en vrienden uit. Dan sloof ik me uit in de keuken of we nemen hen mee op onze boot, waar we graag weekenden en vakanties op doorbrengen. Mijn liefde voor koken vraagt af en toe om een bezoekje aan de sportschool; dat heb ik nooit echt leuk gevonden, maar tegelijkertijd geeft het me energie. Ik werk met veel plezier, en hard; het is soms een uitdaging om mijn werk-privé balans goed te bewaken.

Waar werkt u?

Net als met Theo ben ik al 30 jaar gelukkig met KLM: een enorm diverse werkgever waar ik mooie kansen heb gekregen. De eerste jaren in diverse functies binnen HR. Daarna werd ik verantwoordelijk voor de aansturing van de dagelijkse operatie van KLM, dus de werkzaamheden om – kort gezegd – vliegtuigen op tijd te laten vertrekken, met het product dat klanten van ons verwachten, en op tijd weer te laten landen. Vanaf 2015 gaf ik leiding aan 10.000 cabin attendant-collega’s en had ik de verantwoordelijkheid voor onze diensten en producten aan boord. Sinds maart 2021 ben ik eindverantwoordelijk voor Human Resources & Industrial Relations.

Welke (HR) thema’s hebben uw interesse en waarom?

Ik ben geïnteresseerd in hoe we medewerkers betrokken kunnen houden bij de organisatie. Wat drijft ze en waarom zetten ze dat stapje extra? Of wat maakt het juist dat ze afhaken? En welke rol spelen leidinggevenden daarbij? We weten dat medewerkers solliciteren bij een bedrijf en weer verlaten om hun leidinggevende. Dus wat kunnen we doen om die leidinggevenden te ondersteunen in hun rol?

HRtop100_podcasts_2019_andre-wierdsma

André Wierdsma

Emeritus hoogleraar ‘Organiseren en co-creëren’ aan de Nyenrode Business Universiteit