Mirjam Westgeest

Directeur P&O bij Gemeente Den Haag

“Om met de blik van morgen naar de vraagstukken van vandaag te kijken is data heel belangrijk.” Wat Mirjam Westgeest, Directeur Personeel en Organisatie van de Gemeente Den Haag hier precies mee bedoelt hoor je in deze podcast, opgenomen op 6 december 2023. Deze aflevering hoort bij de categorie Data-driven HRM.

Deze podcast op Spotify luisteren? Klik ⁠hier⁠ voor de hele playlist.

Wie bent u?

Mijn naam is Mirjam Westgeest. Ik ben in Twente opgegroeid en als ik aan mijn jeugd denk, denk ik aan buiten zijn. Na mijn studie Bestuurskunde ben ik verhuisd naar Den Haag voor werk en ben daar gebleven voor de liefde. Als het even kan, trek ik m’n sportschoenen aan voor een rondje langs het strand. Ik vind het heerlijk om te werken, want daar kan ik mijn enthousiasme en gedrevenheid kwijt, werk ik samen met inspirerende mensen en leer ik veel. Ik heb best wel even getwijfeld of ik in het P&O werkveld zou blijven, maar mijn keuze voor P&O zit ‘m in het &-teken. Zeker nu de vraagstukken waar de samenleving voor staat steeds complexer worden, we te maken hebben met een krappe arbeidsmarkt en een nieuwe generatie die anders naar werkt kijkt. Hoe zorgen we ervoor dat mensen zich aan een organisatie binden en andersom dat een organisatie de mensen die er werken goed toerust op de opgaven waar ze voor staan?

Waar werkt u?

Na een rijke reis langs een aantal departementen werk ik sinds een half jaar als directeur P&O bij de gemeente Den Haag. Ik werk voor mijn eigen stad en dat vind ik heel inspirerend. Omdat het mijn eigen leefomgeving raakt, maar ook omdat een (grote) gemeentelijke organisatie zo’n diverse organisatie is. Er werken bijvoorbeeld straatvegers, badmeesters, ingenieurs en adviseurs op het gebied van schuldenproblematiek. Hele verschillende beroepen met allemaal een hart voor de stad. Voor mijn directie liggen er mooie kansen op het gebied van leiderschap, een veilige werkomgeving en de invulling & inrichting van de dienstverlening van P&O.

Waarom is het belangrijk dat HR Data-driven is?

Data-gedreven werken is belangrijk, omdat het de kwaliteit van P&O adviezen en P&O diensten enorm vergroot. Bij Defensie heb ik bijvoorbeeld de betekenis ervaren van een datagerichte uitvoering van SPP. Allerlei ontwikkelingen (technologisch, maatschappelijk, demografisch) die relevant zijn voor Defensie zijn vertaald naar de workforce, zowel kwantitatief als kwalitatief. Daarmee werd het mogelijk om HR-vraagstukken van vandaag met een blik van morgen te beantwoorden en deze veel strategischer te sturen. Klant blij (‘P&O is veel pro-actiever’) en P&O-er blij (‘Ik kon echt goed meedenken over een oplossing’).

Data-gedreven werken helpt om zaken op de agenda te krijgen. Verzuimpreventie bijvoorbeeld. Bij EZK en LNV hebben we bij wijze van experiment verzuimdata op verschillende manieren geanalyseerd. Data waar je gewoon beschikking over hebt, bevat veel meer informatie dan je denkt. Over verzuim-risicogroepen bijvoorbeeld op basis waarvan we veel gerichter preventiemaatregelen hebben ingezet.

Data-gedreven werken hoort ook gewoon bij goed management. Als manager P&O vind ik het sturen op KPI’s logisch. Bij de gemeente Den Haag werken we met een HR monitor. Op drie pagina’s zie je niet alleen hoe de gemeente ervoor staat op het gebied van HR, maar zijn ook trends zichtbaar. En dat is dan weer mooie input om als P&O mee aan de slag te gaan.