HRtop100_podcasts_2019_sanneke-sarels-van-rijn

Sanneke Sarels van Rijn

HR Directeur bij Unica

Op het moment van opname is Sanneke Sarels van Rijn HR Directeur bij Unica waar zij in 2017 is gestart.

We spraken haar over haar visie op het HR-vak. Je hoort het in de podcast! Nu al iets meer weten over waar Sanneke zich mee bezighoudt? Dit zijn de HR-thema’s waar haar specifieke interesse naar uitgaat:

‘Cultuur, leiderschap en medewerkerbetrokkenheid zijn specifieke thema’s die mijn interesse hebben. Ik werk in een vakgebied waarin we verwachten dat onze mensen elke dag met hun kennis en kunde voor onze klanten klaarstaan. In een technische omgeving wordt vaak de nadruk gelegd op de technische vaardigheden, maar aandacht is misschien nog wel belangrijker. Medewerkers verdienen het om aandacht te krijgen voor hun welzijn, hun werk en hun ambities. Kortom, échte aandacht voor hem of haar.

Ik vind het interessant om te ervaren hoe binnen een organisatie een veilige omgeving opgebouwd kan worden. Een omgeving die is gebaseerd op vertrouwen, maar waarin mensen elkaar ook durven aan te spreken. Dat vereist dat het management echt met goede gesprekken aandacht geeft aan medewerkers. Ik heb veel interesse in programma’s en middelen waarmee je vanuit HR zo’n organisatie kan creëren waarin medewerkers bevlogen en betrokken zijn. Dat is, naast een missie en visie, een van de belangrijkste ingrediënten voor het succes van een organisatie.’

Deze podcast op spotify luisteren? Klik hier voor de hele playlist.