Susanne Hamelink

Directeur People & Culture bij ManpowerGroup

Susanne Hamelink, Directeur People & Culture bij ManpowerGroup, vertelt dat ze het belangrijk vindt om na het vertrek van haar mensen goed met elkaar in verbinding te blijven. Benieuwd hoe zij dit aanpakt? Luister dan hier naar de op 21 juli 2022 opgenomen podcast!

Deze podcast op Spotify luisteren? Klik hier voor de hele playlist.

Wie bent u?

Mijn naam is Susanne Hamelink, ik ben getrouwd met Patrick en ben moeder van drie kinderen. Ik woon met veel plezier in het zuiden van het land en ik moet zeggen, mijn werk is mijn hobby! Naast mijn passie uitoefenen bij ManpowerGroup breng ik veel tijd door met mijn vrienden en familie, houd ik van samen genieten van de fijne dingen in het leven. Ik ben een ervaren people leader met een geschiedenis in de logistiek, retail en tech branche.

Waar werkt u en welke (HR) thema’s hebben uw interesse?

Inmiddels ben ik ruim een jaar werkzaam bij ManpowerGroup. Wij creëren en leveren high-impact oplossingen. We kijken daarbij niet alleen naar de vraag van vandaag, maar juist naar de oorzaak en de implicaties voor de toekomst. Wij bieden volledige ontzorging op het gebied van hr-vraagstukken. Dit doen we vanuit onze labels, die elk opereren vanuit een eigen expertise. ManpowerGroup bestaat uit: Manpower, Experis, Jefferson Wells en Talent Solutions.

Omdat wij in Nederland veel verschillende locaties hebben ben ik veel onderweg en steek ik veel tijd in het leren kennen van de medewerkers die ManpowerGroup dag in dag uit de menselijke organisatie maken waar ik heel graag onderdeel van uitmaak. Mijn werk en het werk wat wij kunnen bieden zorgt niet alleen voor inkomen maar is veel meer dan dat. Het biedt toegang tot nieuwe contacten, zorgt voor persoonlijke groei en zorgt dat je je waardevol voelt. Daar zet ik mij graag voor in. Want door het ontdekken, ontwikkelen en optimaal benutten van talent, dragen wij als ManpowerGroup en ik als Directeur People & Culture bij aan onze maatschappij.

Mensen hebben dus mijn interesse, klinkt makkelijk, maar ik geloof daadwerkelijk dat iedereen talent heeft. De menselijke factor is en blijft onderscheidend. Juist nu, meer dan ooit, is menselijk talent en de ontwikkeling ervan cruciaal. Hoe kunnen wij onze medewerkers en leidinggevenden zo goed mogelijk ondersteunen door middel van training en ontwikkeling? Hoe kunnen we een cultuur creëren die onze collega’s waarderen en zichzelf kunnen zijn? Maar uiteraard ook welke stappen moeten wij nog zetten om een nóg inclusievere werkgever te zijn? Mijn jarenlange ervaring geeft mij de gelegenheid te kunnen vertrouwen op mijn kennis, en deze altijd te combineren met mijn gevoel. Als het gaat om mensen is het niet altijd mogelijk om een sluitende business case te maken, goede ideeën zijn niet altijd uit te drukken in geld. En ideeën die wél uit te drukken zijn in geld zijn niet altijd goede ideeën. Mensen zijn mensen, iedereen is uniek en heeft zijn/haar/hen verhaal. Luisteren is niet altijd de oplossing, maar soms is luisteren alleen al voldoende.

Menu