HRtop100_podcasts_2019_tom-van-der-lubbe

Tom van der Lubbe

Co-founder van Viisi

Op het moment van opname is Tom van der Lubbe één van de oprichters van Viisi, het eerste bedrijf in de financiële sector dat Holacracy invoerde én de nummer 1 Great Place To Work in de categorie tot 50 medewerkers en nummer 13 op de Europese lijst in die categorie.

We spraken hem over zijn verschillende rollen in een zelforganiserende organisatie en zijn visie op het HR-vak. Je hoort het in de podcast! Nu al iets meer weten waar Tom zich mee bezighoudt? Dit zijn de HR-thema’s waar zijn specifieke interesse naar uitgaat:

‘Het begrip “HR”, “Human Resources”, geeft aan hoe zeer we op het verkeerde spoor zitten. Heel veel mensen gaan niet met plezier naar hun werk. Dus hoe krijgen we het voor elkaar dat de mens weer het middelpunt wordt en niet de aandeelhouder(swaarde)? En hoe krijgen we het voor elkaar dat iedereen met plezier naar het werk gaat en werk als een plek ziet waar je gezamenlijk aan een groter doel werkt, maar ook aan je eigen ontwikkeling? En helpt zelforganisatie daarbij?

Maar ook: hoe kunnen we als klein bedrijf onze impact vergroten en zijn we in staat de hele financiële sector te beïnvloeden? Zouden we net als Tony’s Chocolonely in staat zijn de hele waardeketen te beïnvloeden? Krijgen wij het voor elkaar dat de hele consumentenbranche het relevant vindt om aan te geven waar het geld van een lening vandaan komt en naar welke belegger het geld na afsluiting van de hypotheek naartoe gaat?’

Deze podcast op spotify luisteren? Klik hier voor de hele playlist.

 

HRtop100 - Tjahny Bercx - Leaseplan

Tjahny Bercx

CP&PO & Country Cluster Executive bij LeasePlan

Menu