Hilde Beckers

HR manager bij Verstegen

Hilde Beckers, HR manager bij Verstegen Spices and Sauces: “HR moet onderdeel zijn van de organisatie en instappen. We kunnen het ons niet permitteren om in de veilige zone te blijven. Stap in!” Hoor dit en meer in de podcast, opgenomen op 8 december 2023. Deze aflevering hoort bij de categorie Sustainability.

Deze podcast op Spotify luisteren? Klik ⁠hier⁠ voor de hele playlist.

Wie bent u?

Mijn naam is Hilde Beckers, eindverantwoordelijk voor HR in een team van 8, waarbij HR staat voor Human Relations. Het gaat om de manier van samenwerken om onze doelen te bereiken, zowel die van de organisatie als persoonlijke doelen. Woonachtig in de buurt van de Efteling, gestudeerd aan de Tilburg University en veel geleerd in de praktijk.

Waar werkt u?

Bij Verstegen in Rotterdam, een familiebedrijf met de 4e generatie aan het roer: de kruiden en specerijen – het kleinste én meest belangrijke onderdeel voor smaak in je gerecht. Zulke mooie producten, zulke mooie mensen die hier werken – een hele multiculturele en veelzijdige groep van 550 met nog een aantal collega’s in het buitenland.

Waarom is Sustainability een belangrijk thema voor u binnen HR?

Als het niet binnen HR is, waar dan wel? Wil je duurzaam zijn als organisatie, zoals wij het duurzaamste kruiden- en specerijenbedrijf willen zijn in de keten, dan is er een sterke mindset nodig om deze ambities te realiseren – het gedrag volgt. Dit is dus strategisch.

Het is tegelijkertijd een noodzakelijke ontwikkeling en verandering bij ons om sustainability in alles wat we doen te integreren: als bedrijf van kruiden en specerijen hebben we dagelijks natuurlijke producten in onze handen. We zijn ervan afhankelijk – en onze klanten ook. Goed voor de aarde zorgen is ons bestaansrecht. Goed voor onze medewerkers zorgen is dan niet meer dan logisch, want zonder hen lukt het niet. Waarbij ze zelf natuurlijk ook een verantwoordelijkheid hebben. Ook dát gesprek aangaan is belangrijk.
Als mens wil je je tijd van leven fijn besteden, werk is vaak een belangrijk onderdeel daarvan. Laat dan het werken zo gezond en veilig mogelijk zijn, dan heb je daar na je pensioen ook nog plezier van! Generatie na generatie.