Angelique Heijnen

Angelique Heijnen

CHRO bij RET

Angelique Heijnen is CHRO bij RET. Op 25 juli 2022 heeft zij het onder meer over de 3 V’s: voldoende, vitaal en vakbekwaam. Ook benieuwd hoe zij dit doet? Luister dan nu haar podcast.

Deze podcast op Spotify luisteren? Klik hier voor de hele playlist.

Wie bent u?

Mijn naam is Angelique Heijnen, vrouw, partner, dochter, zus, wees, vriendin, collega, suikertante, schrijver, reiziger, wandelaar, fotograaf, keramist. Ik ben gefascineerd in waarom mensen doen wat ze doen. In wat er echt speelt. In de onderstroom. Wie er mee mag doen en wie bepaalt. Het systemische, de patronen. Intrigerend hoe de invloed van het irrationele, het verleden of cultuur maken dat bepaalde zaken makkelijk gaan….of juist niet. 

Waar werkt u?

Ik ben in 1991 gestart in het OV, daarna jarenlang in de maritieme sector gewerkt en nu weer terug in het OV. Sinds 2021 werkzaam bij de RET, DE stadsvervoerder van Rotterdam en omstreken, waar ik als Directeur P&O/R&V* werk. Samen met zo’n 3000 collega’s verzorgen we jaarlijks vele reizigerskilometers. En onze reizigers zijn tevreden. Dat willen we vasthouden. En dat vraagt dat we onszelf moeten aanpassen aan wat de klant vraagt, nu en in de toekomst. Daar draag ik vanuit mijn rol aan bij. Door met thema’s als leiderschap, regelruimte en werkplezier aan de slag te zijn. Door mijn bril soms af te zetten en de bril van de ander op te zetten. Door soms een nieuwe bril aan te reiken. Door het samen te doen. 

*R&V is Risk & Veiligheid

Welke (HR) thema’s hebben uw interesse en waarom?

Van organisaties nr. ONE organisaties maken. Plekken creëren waar mensen zich thuis voelen, zichzelf kunnen zijn en anders mogen zijn. Waar ze met elkaar, voor elkaar en voor resultaat aan de slag gaan. Dat is mijn missie. 

Petra Brandts

Petra Brandts

Directeur Human Resources Europe & Africa bij Ocean Network Express