Sophie Geerts-Jaspers

Sophie Geerts-Jaspers

CHRO bij Lidl

Sophie Geerts-Jaspers is CHRO bij Lidl. Bij Lidl is er 5 jaar geleden al een digitaliseringstak opgezet, waar zij de hele levenscyclus van de medewerkers bekeken om te zien waar ze hen kunnen ondersteunen. In deze podcast met Sophie Geerts-Jaspers, opgenomen op 25 augustus 2022, hoor je hier meer over.

Deze podcast op Spotify luisteren? Klik hier voor de hele playlist.

Wie bent u?

Sophie Geerts-Jaspers en moeder van twee (Matthijs 9 jaar en Sarah 6 jaar). Na mijn studie Strategic Management aan de universiteit van Tilburg heb ik bij een tweetal organisaties gewerkt en toen kwam Lidl Nederland op mijn pad.

Waar werkt u?

Mijn loopbaangeschiedenis is zeer gevarieerd, maar wel binnen één en dezelfde organisatie, Lidl Nederland! Werken bij een supermarkt geeft een enorme dynamiek. Er gebeurt continu van alles en je raakt er nooit uitgeleerd. Lidl staat als werkgever bekend om de goede doorgroeimogelijkheden. Hierdoor blijven mensen lang bij de organisatie en kan iedereen zich goed ontwikkelen. Zelf ben ik hier een goed voorbeeld van. Na mijn studie begon ik aan een management Traineeship en sinds 2016 HR-directeur, na verschillende functies te hebben gehad.

Lidl Nederland is een dochteronderneming van Lidl Stiftung & Co. KG (Neckarsulm, Duitsland) en onderdeel van de Schwarz-groep, één van ’s werelds grootste supermarktketens. Dit jaar bestaat Lidl 25 jaar in Nederland en hebben we ruim 430 filialen door heel het land, 6 distributiecentra en ruim 19.000 collega’s. Daar zijn wij zeer trots op. Onze beste ambassadeurs zijn nog altijd de mensen die bij ons werken.

Welke (HR) thema’s hebben uw interesse en waarom?

Mijn interesses binnen HR zijn uitgebreid. Mijn focus ligt niet zozeer op thema’s, maar op de gehele HR levenscyclus. Ik geloof er namelijk heilig in dat vanaf het leren kennen van ons als werkgever tot uiteindelijk het off boarding traject belangrijk is.

Elke fase van de levenscyclus is hierin belangrijk. De samenwerking zie ik als een huwelijk waarin vertrouwen de basis is en iedereen hier haar of zijn bijdrage in moet leveren.